Hänninen a Hyundai Motorsport második pilótája


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Thierry Neuville mellett a márka a jelenlegi tesztpilótája, Juho Hänninen vezeti jövőre a csapat másik i20 WRC versenyautóját.

A 32 éves Hänninent sikerült a csapatnak idén kiismernie, hiszen 3 500 bámulatos kilométeren keresztül ült az i20 WRC tesztautó kormánya mögött. A finn pilóta fontos szerepet játszott a csapat 2014-es debütálásának előkészítésében, így erős ütőkártya lesz a Hyundai Motorsport bemutatkozó idényében.     


„Nagyon örülök annak, hogy folytathatjuk a munkakapcsolatunkat Juhoval.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ő volt az első pilóta, aki szerződést kötött a Hyundaijal, így elsőként ő tette meg a legelső köröket a Hyundai i20 WRC-vel. Nagy elkötelezettséget mutatott új csapata iránt, amelybe beleillik csatlakozása a jövő évi WRC szezon bizonyos eseményeibe.”  


„Juho lenyűgöző munkát végzett az idei tesztelések során. Bebizonyította, hogy tökéletes sofőr, aki gyors, technikai tudása kiváló és ráadásul olyan valódi csapattag, aki értékes visszajelzéseivel segíti a mérnökök csapatát is.” – folytatta Nandan. „Nagy WRC tapasztalatával a legtöbb kilométert tette meg a Hyundai i20 WC-vel idén, így Thierry ideális kiegészítője lehet.”   


Hänninen 2014-ben ismét megszokott navigátorával, Tomi Tuominennel áll majd rajthoz a februári svéd ralin, amelyet nagyon jól ismer. 2006-ban ugyanis itt debütált, megnyerte az N csoport kategóriáját, az idényt pedig a hatodik helyen végezte.


Hänninen karrierje során különféle raliautó volánja mögött ízlelhette meg a siker ízért a Nemzetközi Ralibajnokságban, a FIA Európai Ralibajnokságában, és a FIA Super 2000 Rali Világbajnokságában egyaránt. Magasra állította a mércét az S2000 kategóriában az elmúlt évek során és az idei Monte Carlo ralin megszerezhette első WRC győzelmét, amellyel bizonyította képességeit a nemzetközi rali világában.     


„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a Hyundai a második i20 WRC egyik vezetőjeként, köztük a svéd ralin, amely az egyik kedvencem.” – mondta Hänninen. „Idén május óta rengeteget dolgoztunk a csapattal, amely valóban egy fantasztikus projekt. A csapat minden tagja nagyon kedves, a környezet barátságos, ám eközben mindenki továbbra is százszázalékos teljesítménnyel dolgozik. Nagy öröm volt a tesztelés során együtt dolgozni velük és tényleg nagyra értékelem azt a lehetőséget, hogy vezethetem a csapat autóját a 2014-es szezonban én vezethetem.”       


Az alkalmi szereplései mellett Hänninen továbbra is lényeges szerepet játszik majd a csapat 2015-ös felkészülésében is.    


A Hyundai Motorsport már korábban nyilvánosságra hozta, hogy számos pilóta lehetőséget kap arra, hogy a csapat második i20 WRC autóját vezesse 2014-ben. Hamarosan sor kerül arra a bejelentésre is, ki lesz Thierry Neuville csapattársa a jövő év nyitófutamán, a Monte Carlo ralin.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei