A felsőbb kategóriákban is sikeres a Hyundai csoport


A Hyundai Motor és a Kia Motors agresszív amerikai előrehatolásával friss hatást gyakorolnak azokra a vásárlókra,  akik eddig csak olcsó autóiról ismerték a márkát.

Az NBC Detroit riportja szerint a Kia a jövő év elejétől K900 néven hozza forgalomba Amerikában Quoris luxusszedánját 70 ezer dollár körüli árcédulával, míg a Hyundai a BMW 5, Audi A6 és a Mercedes Benz E-osztály felségterületén egy teljesen új Genesis generációval jelentkezik 2014-ben.  


A múltban a koreai autókat csak árnyalatnyival jobbnak tartották, mint a jugoszláv gyártású és hírhedten rossz minőségű Yugokat. „A Hyundai és a Kia márkáknak azonban sikerült teljes mértékben átalakulniuk mind formaterv, mint kidolgozás és minden egyéb téren egyaránt.” – mondja Joe Phillippi, az Auto Trend Consulting elemzője.  

„A Hyundai Genesis luxuslimuzin 2008-ban megnyerte az Év Autója kitüntetést, az Equus pedig a viszonylag alacsony, kétezer darab körüli éves eladásaival is jelentősen emelte a márka megítélését, miközben a BMW 7-es és a Mercedes S-osztály kategóriájában verseng.” – mondta a Hyundai egyik vezetője az NBC-nek.

Az NBC jóslata szerint a 2015 környékén érkező vadonatúj Equus újabb lendületet hozhat a luxuslimuzinok piacára, amelyet 2020 körül újabb felsőkategóriás modellek követhetnek.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei