Ellenőrzött növekedési pályán a Hyundai Ausztráliában


A Hyundai ausztrál importőre vegyes forrásból, Dél-Koreából és Csehországból szerzi be kínálatát, amelynek legnépszerűbb modellje jelenleg az ix35.

Az ix35 SE változata ugyanis idén 66,4 százalékos értékesítési növekedésével nemcsak a Hyundai legjobban teljesítő ausztrál modelljévé vált, de ezzel a teljesítményével az ország második legnépszerűbb hobbiterepjárójává lépett elő.

A Hyundai Motor Company Australia vezetője, John Elsworth egy interjúban elmondta, a koreai vállalat egyelőre még mindig „ellenőrzött növekedési pályán” mozog, amit a kapacitási gondok nehezítenek.

„Kapacitási gondokkal küzdünk, amit a koreai üzemekben bevezetett két műszakos termelés okoz, így a kapott mennyiség már korántsem olyan nagy és elérhető, mint korábban.” – mondja Elsworth.


Az ix35 és más modellek népszerűségének köszönhetően a Hyundai értékesítési eredményei 6,2 százalékkal haladják meg a 2012-es év hasonló időszakát, miközben az olyan nagy nevű márkák, mint a Holden, a Subaru, a Toyota, a Ford és a Volkswagen kevesebb autót tudtak eladni, mint tavaly.

Jövőre számos új modell bevezetését tervezi a Hyundai Ausztráliában, köztük a régen várt Genesis Coupet is. „A Genesis Coupe modellt nagyon szeretnénk bemutatni, de még nem tudjuk, mikor. A terveink egyelőre igen képlékenyek.”

A Genesis Coupe mellett az új i10 forgalmazását is tervezik, ám csupán abban az esetben, ha a pénzügyi mutatók alapján gazdaságos lenne az európai vagy az indiai változatot behozni az országba. Elsworth hangsúlyozta, hogy egyelőre nincsenek konkrét tervek, de a Hyundai Australia nagyon örülne, ha sikerülne elindítani az i10 forgalmazását. „A szegmens rendkívül árérzékeny, így ha nincs megfelelő ára az autóknak, az hatalmas ráfizetés.”


A Hyundai Australia közel 15 százalékot bukott legutóbb a cseh gyártású ix35 beszerzésekor, amelyet azonban a helyi szervezet az áremelés helyett átvállalt. Elsworth szerint az autók több forrásból beszerzése mégis kifizetődő, hiszen így legalább az ellátás biztosítottá vált.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Koreából és Európából is kapunk autókat, hiszen az autók eredete tulajdonképpen mindegy számunkra. Úgy vélem, a márka nagy utat tett meg és a márkajelzés ma már nem ugyanazt jelenti, mint régen.”

A Hyundai októberben a harmadik legnépszerűbb márka volt Ausztráliában.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei