Nevet kaptak a cseh Hyundai üzem hársfái


A HMMC News belső lap májusi számában hívták fel az üzem dolgozóit, hogy adjanak nevet a gyár területén található nyolc őshonos hársfának.

A június 20-ig beérkezett 14 pályázat legtöbbje a cseh történelem kiemelkedő helyi és nemzeti alakjai és helyi természeti és épített objektumok alapján nevezte volna el a fákat. A javaslatokat áttekintve a vállalat vezetősége a fényezőüzemben dolgozó Ivan Závorka listáját ítélte a legmegfelelőbbnek. Listája alapján a fákat František Palacký történész-politikusról, Petr Bezruč költőről, Leoš Janáček zeneszerző-néprajzkutatóról, Sigmund Freud pszichiáterről, Gregor Mendel tudósról, Emil Zátopek hosszútávfutó olimpikonról, František Kolařík genetikusról és Ondra Lysohorský költőről nevezik el.

„Én Nový Jičínből származom, ahová rengeteg említésre méltó ember kötődik. Nem akartam azonban ennyire egyoldalú lenni, ezért az internetet használva és a barátnőm segítségével kerestem megfelelő neveket, mivel ő környékbeli.” – mondta Ivan Závorka.


Ez a nyolc fa különleges figyelmet érdemel, hiszen a HMMC tövi fájától eltérően ezeket eredeti helyükön hagyták, azokat nem ültették át máshová. Ezek a fák egy kereszteződésben, egy szentély mellett álltak. „Emlékszem ezekre a fákra még 2007-ből, amikor a céghez kerültem. Azt gondoltam, ezek nem bírják majd ki az építési munkálatokat. Ezért is gondolom azt, hogy remek ötlet volt elnevezni őket.” – tette hozzá Závorka.

A felmérésben részt vevő minden alkalmazott apróbb ajándékokat kapott a cégtől, míg Závorka egy hétvégére megkapta a kezei között készülő i30 modell egy példányát egy hétvégére.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei