Két Hyundai modell Ausztrália legjobbjai között


Ausztrália hét legnagyobb autóklubját tömörítő szervezet két kategóriában is Hyundai modellnek ítélte Ausztrália Legjobb Autója (Australia’s Best Cars – ABC) díját 2013-ban.

Az ABC zsűrije szigorú tesztelés és elemzés eredményeként a Hyundai két kategóriában is győzedelmeskedett: az i30 Active modell a 35 ezer dollár alatti kisautók, míg a Santa Fe Highlander CRDi a 45 és 65 ezer dollár közötti kategóriában.  


„A Hyundai remek funkcionalitása és értéke ismét bebizonyosodott azzal, hogy az i30 és a Santa Fe évről évre sorra nyeri a díjakat.” – mondta John Elsworth, a Hyundai Motor Company Australia ügyvezetője. „Mindkét modell hatalmas népszerűségre tett szert, ezek a díjak pedig alátámasztják, miért fordulnak a vásárlók a Hyundai felé.”  


A lenyűgöző i30 Active a teljesítmény, biztonság, gazdaságosság és stílus verhetetlen kombinációját kínálja, amely „kellemes vezethetőségével könnyű együtt élni” a zsűri szerint. A kiskategória ötszörös győzteseként az i30 a növekvő és versengő szegmens arra méltó képviselőjeként piacvezetővé válhatott.     


„Kemény csatában immár második alkalommal győzedelmeskedett az i30 az ABC versenyén, amely kiváló teljesítmény.” – mondta Greg Hill, az RACV vezetője. „”A Hyundai kiváló minősége és kidolgozása az egész autón érezhető, a hét légzsákkal felszerelve elért 5 csillagos ANCAP törésteszt-eredmény pedig a kategória egyik legbiztonságosabbjává teszi az i30-at.”   


A Hyundai i30 1,8 Active kiváló teljesítményével megelőzte a második helyen végzett vadonatúj, hetedik generációs Volkswagen Golf 1,4 TSI modellt, míg a harmadik helyen a konszern másik modellje, a 2,0 literes benzines motorral szerelt Kia Cerato Si végzett.


A 45 és 65 ezer dollár közötti kategóriában a Santa Fe Highlandert a korábban csak az európai presztízsmárkákra jellemző teljesítménye, komfortja és kényelme emelte a dobogó legfelső fokára. „Az okos vásárlók rájöttek, hogy egy teljesen felszerelt, a kínálat csúcsán elhelyezkedő Santa Fét vásárolhatnak ugyanannyiért, amennyiért egy más márka azonos kategóriás, de alap- vagy közepes felszereltségű változatát.”      


„A Santa Fe kulcsa az, hogy mind a vásárlás, mind a hosszú távú használat és az általános vezethetőség kategóriájában is jó teljesítményt nyújtva tökéletesen megfelel a 45 ezer dollár feletti hobbiterepjárót kereső vásárlók igényeinek.” – mondta Greg Hill. „Az autó nagyobb, mint az egyre népszerűbb kompakt szabadidő-autók, de a nagyobb terepjárókkal, nem nehézkes a vezethetősége.”    


A Santa Fe Highlander mögött második helyen a Kia Sorento végzett, míg harmadikként egy Európában nem kapható Ford modell, a Territory futott be.


Habár a személyszállító kategóriában nem született igazi győztes, a Hyundai iMax (H-1 Starex) legmagasabb összpontszámával immár hatodik éve igen jól teljesített. „Igaz ugyan, hogy az iMax végzett a legmagasabb pontszámmal az összehasonlításban, mégsem nevezhetjük győztesnek 4 csillagos ANCAP törésteszt-eredménye miatt, amely nélkül nem viselheti Ausztrália Legjobb Autója címet. Minden ABC nyertessel szemben ma már elvárt követelmény az 5 csillagos eredmény.”

Az autóklubok által létrehozott Ausztrál Automobil Szövetség az ország legátfogóbb és független, fogyasztóorientált tesztjei alapján díjazza programjában a modelleket, amelynek keretében 12 hónapon keresztül folyamatosan értékeli a helyi piacon kapható járművek képességeit.   


2013-ban több mint 210 autó 15 kategóriában versengett egymással, amelyben az értékelési folyamat három fő kritériumra összpontosított: ár-érték arány, forma és funkció, valamint vezetési teljesítmény. A 45 döntős járművet aztán egy szigorú, ötnapos országúti tesztelésnek vetették alá, ahol a teljesítmény mellett kiértékelték a fenntartási költségeket, az értékcsökkenést, a fogyasztást és a biztonságot, amelynek eredményeként választották ki az egyes kategóriák győztesét.

Forrás: globalpr.hyundai.comaustraliasbestcars.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei