A Hyundai Motorsport készen áll a 2014-es szezonra


A Hyundai Motorsport Offenbachban, egy különleges sajtótájékoztató keretein belül bemutatta teljes csapatát, amellyel az a jövő év januárjában, Monte Carloban startoló WRC szezonban áll rajthoz.  

A Hyundai Motorsport reális célokat tűzött ki maga elé debütáló idényükben, amelyben elsőszámú cél a két induló autó célba juttatása. Az újonnan alakult csapat minden rali legfontosabb szempontjaként adatok és tapasztalatok gyűjtésére koncentrál, amellyel megalapozhatják a következő évek sikerességét. A jóval tapasztaltabb WRC versenytársakkal versenyezve a csapat tisztában van azzal, hogy jelentős fejlődés előtt állnak, ám ezzel együtt élvezik a kihívást és dobogós helyezésekért szállnak versenybe.    


„Elképesztően keményen dolgoztunk azért, hogy eljussunk a mai napig és bemutathassuk a világnak új WRC csapatunkat.” – magyarázza Michel Nandan, a Hyundai Motorsport GmbH csapatfőnöke. „Kevesebb, mint egy év alatt megépítettük és leteszteltük a vadonatúj WRC specifikációjú Hyundai i20 WRC-t és egy professzionális csapatot alkottunk a szintén új motorport központunkban. Ez maga már egy hatalmas eredmény, de tudjuk, sokat kell még tanulnunk az első szezonban. 2014-es céljaink ezért reálisak: mindkét raliautót szeretnénk az összes versenyen célba juttatni, valamint az információk, tapasztalatok olyan bázisát létrehozni, amellyel a jövő ralibajnokainak autóját fejleszthetjük ki. Ha minden jól alakul, akár még dobogón is láthatjuk versenyzőinket.”

A bemutatóra a Hyundai Motor Europe offenbachi központjában került sor, amelytől nem messze található a Hyundai Motorsport alzenaui létesítménye, ahol az utolsó simításokat végzik a fennmaradó egy hónapban. Több mint 150 újságíró és meghívott vendég (köztük én is) vett részt az eseményen, amelyen lerántották a leplet a Hyundai i20 WRC végleges változatáról, valamint bemutatkozott a csapat teljes versenyzőgárdája.  


A 2014-es szezonban új, névadó partnerként a Shell is részt vesz, így a márka versenycsapatának neve Hyundai Shell World Rally Team lett. A többéves megállapodás értelmében a Shell Helix Ultra logók a WRC szezon minden eseményén a Hyundai i20 WRC autón díszelegnek majd.

Fotó: Dönci
„A Shellnek nagy öröm, hogy a Hyundaijal térhet vissza 2014-ben a WRC-be.” – mondta Colin Abraham, a Shell üzemanyagrészlegének marketing alelnöke. „A Shell és a Hyundai már 8 éve szorosan együttműködve kiváló minőségű termékeket kínál a világ minden táján a vásárlóinak. Mindkét fél erősségeivel támogatjuk a Hyundai i20 WRC első szezonjára készülő csapatot.”

Thierry Neuville, mint első számú pilóta most először volt látható a Hyundai Motorsport színeiben, miközben a második i20 WRC-t néhány alkalommal vezető Juho Hänninen is jelen volt. Bejelentették továbbá, hogy Dani Sordo és Chris Atkinson Thierry Neuville társaként a szezon több eseményén is részt vesz, így Sordo a Monte-Carlo ralin, míg Atkinson a Rally Australia futamán áll majd rajthoz.

Fotó: Dönci
„Izgatottan várom, hogyan áll majd helyt a Hyundai Motorsport ebben a kemény WRC környezetben.” – mondta Thierry Neuville. „Megtiszteltetés számomra, hogy én képviselhetem a Hyundai Motor Company-t, és azt is, hogy vezetőként én irányíthatom a csapatot az első szezonjukban. Nagyon várom már a Monte Carlo Ralit. Már most is érzem a csapat professzionalizmusát, a motivációját és szenvedélyét, így a kemény tanulási időszak ellenére biztos vagyok abban, hogy pozitív első évünk lesz.”

„Tisztelem azt a lehetőséget, hogy én is csatlakozhatom a Hyundai Motorsport debütáló csapatához.” – mondta Juho Hänninen. „Én voltam az első, aki májusban kipróbálhatta a Hyundai i20 WRC-t, így tényleg közel érzem magam a projekthez, valamint remek a kapcsolatom is a csapattal. Nagyon várom már, hogy a Svéd Ralin versenyezzek és tovább bővítsük ezzel tapasztalatainkat.”  


„Nagyon örülök annak, hogy részese lehetek a Hyundai WRC projektjének. „ – mondta Dani Sordo a bemutatón. „Lehet, hogy ez egy fiatal csapat, ám magas szintű tapasztalatuk és professzionalizmusuk révén mégis igazán tetszetős csapat állt fel. Várakozásaim szerint a WRC-ben eltöltött éveim tapasztalatát átadhatom a csapatnak bemutatkozó idényükben és ezért már a Monte Carlo ralin is versenybe szállok.”

„Örömömre szolgál, hogy a Hyundai Motorsport idei tesztidőszakában részt vehettem és hozzátehettem valamit az i20 WRC fejlesztéséhez.” – mondta Chris Atkinson. „Fantasztikus, hogy 2014-ben, az első évadban is folytathatom a munkát a csapattal, és a későbbiekben részt vehetek a Rally Australián.”  


A Hyundai Motor Company arra is kihasználta a csapat bemutatkozását, hogy bejelentse: a Hyundai „N” ezentúl a márka nagyteljesítményű technológiáját szimbolizálja mind az i20 WRC, mind pedig a jövőben érkező utcai sportváltozatok esetében. A Hyundai WRC programjával összekapcsolódva az „N” a Hyundai Motor technológiáját és innovációit a motorsport tapasztalataira építve új élményt nyújthat a vásárlóknak.

A vállalat magas teljesítmény iránti szenvedélyének bizonyságául az „N” a Hyundai namyangi kutató fejlesztőközpontjának nevéből veszi motivációját, ahol részben a Hyundai i20 WRC fejlesztése is zajlott. A Namyang fejlesztőközpont a technológiai fejlődés szíve, amely a Hyundai világméretű fejlődésének egyik motorja.    


A Hyundai WRC csapata nagy utat tett meg a 2012-es Párizsi Autószalonon történt bejelentést követően. A motorsport részleg az alapoktól kiindulva építette fel mára komplett motorsport csapatát, amellyel megépítette, tesztelte és felkészítette a 2014-es évad két versenyautóját. A 18 nemzetből összeállt 90 fős csapatban motorsport szakértőkből és tapasztalt Hyundai személyzetből áll, akik aránya tökéletes egységet képez.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei