Két év múlva érkezik az új Hyundai Elantra


A Hyundai sikeres Elantra típusának új generációja várhatóan 2015 második félévében mutatkozhat be, legalábbis a koreai cég egyik új beszállítója szerint.

Egy dél-koreai cég, a Dayou Smart Aluminium vállalat nemrég bejelentette, hogy cégük 2015. második félévétől hét évig szállítja az új Elantra modell kormánykerekét. Közleményük szerint az időzítés a Hyundai Motor fejlesztési tervétől függően még változhat. Ez a cég Korea legnagyobb kormánykerék-előállítója, amely a Hyundai mellett a Kia Motors és a General Motors részére is szállítja termékeit.  

A Hyundai Elantra jelenlegi generációja 2010-ben mutatkozott be és kisvártatva ez a modell lett a márka legnépszerűbb autója a Sonata után Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is. Az autó 2012-ben a Detroiti Autószalonon elnyerte az Év Autója címet is.


„Az autóalkatrészek beszállítása általában egybeesik az autók gyártási idejével. Ha a Hyundai 5-7 éves termékciklusát vesszük alapul, várhatóan 2015-ben érkezhet az új Elantra.” – mondta Suh Sung-moon, a Korea Investment & Securities elemzője.

A Hyundai Motor szóvivője nem kívánta kommentálni az új Elantra termeléséről érkezett híreket.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei