A Hyundai közel került a világranglista negyedik helyéhez


A Hyundai Motor összesen több mint 5 millió autót adott el az év első nyolc hónapjában a világpiacon, amelynek ütemét tartva az év végére a világranglista negyedik helyét is megszerezheti.

A Hyundai Motor és leányvállalata, a Kia Motors idén január és augusztus között összesen 5,01 millió autót adott el világszerte a Koreai Autóipari Kutatóintézet adatai szerint. Ez az adat 20 ezer darabbal múlja alul a Renault-Nissan csoport eredményét, ám míg a francia-japán vállalat eladásai idén 1,8 százalékos csökkenést mutatnak, a Hyundai és a Kia 8,9 százalékos növekedést regisztrálhatott.   

A világ 10 legnagyobb vállalata között a Hyundai Motor és a Kia Motors a növekedés ütemét tekintve a Ford 13,3 százalékos emelkedése mögött a második helyen áll. Amennyiben ez a trend a továbbiakban is így folytatódik, az év végére fennáll annak a lehetősége, hogy a Hyundai csoport megszerezze a világranglista negyedik helyét.


A vártnál alacsonyabb Egyesült Államokbeli eladások ellensúlyozásaként a Hyundai és a Kia hatalmas értékesítési növekedést könyvelhetett el Kínában. A Beijing Hyundai összesen 30,9 százalékkal több, azaz 670 ezer autót adott el az év első nyolc hónapjában a világ legnagyobb autópiacán.

Ezzel szemben a Nissan kínai partnerével közös Dongfeng Nissan vállalat 10 százalékos csökkenést volt kénytelen elszenvedni, így a japánellenes kampány eredményeként 531 ezer darabra csökkent az értékesítési eredmény.  

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei