Újabb díjat kapott a Hyundai i10


Közép- és Kelet-Európa fejlődő piacain immár 13. éve megrendezésre kerülő AUTOBEST választáson idén a Hyundai új generációs i10 modellje győzedelmeskedett.

Az AUTOBEST zsűrije idén már második alkalommal ítélte oda egy új Hyundai modellnek az AUTOBEST elismerést, hiszen 2012-ben az Elantra szintén megkapta a díjat. „Az új generációs i10 értékes győztes, amely tágas és magas minőségű autót kínál vásárlóinak. A Belgrádhoz közeli NAVAK tesztpályán az i10 kisautókhoz mérten kiváló kezelhetőségével nyűgözte le a zsűrit” – mondta Dan Vardie, az AUTOBEST elnöke.   

„Az új generációs i10 a termék-regionalizációs stratégiánk legjobb példája, amelynek keretében minden régió számára a megfelelő terméket kínáljuk.” – kommentálta a hírt Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy az új i10 első helyen végzett az AUTOBEST felmérésében, amely bizonyítja, hogy vásárlóink elvárásait meghaladó színvonalú autót kapnak, így a Hyundai várhatóan megőrizhet 3,5 százalékos piaci részesedését a jövő évben is.” – tette hozzá.  


Az új generációs i10 első példányai 2013. szeptemberében gördültek le a vállalat törökországi üzemében, ahol a több mint 500 millió eurós beruházásnak köszönhetően az éves kapacitás 200 ezer darabra emelkedhetett. A Hyundai cseh üzemével együtt a márka éves európai termelési kapacitása mára 500 ezer darabra nőtt, így 2014-től az Európában értékesített Hyundai modellek 90 százalékát ebben a régióban is gyártják.   

Az AUTOBEST a régió egyik legnevesebb autóipari díja, amelyben a szakmai zsűri 13 olyan kritériumot vesz figyelembe, mint a formaterv, az ár, a felszereltség és az autó szervizelhetősége. A zsűri 15 fejlődő ország autós szakújságíróiból áll, köztük lengyel, cseh, török, orosz és magyar résztvevőkkel.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei