Készül a Hyundai i10 frissítése Indiában


A Hyundai Motor India a közeljövőben felfrissíti a Grand i10 modell mellett továbbra is gyártásban hagyott régebbi i10 generációt is.

A Hyundai az egyelten olyan autógyártó Indiában, amely képes lépést tartani a piacot uraló Maruti-Suzukival, főképpen a kisautók szegmensében. A Maruti Alto, Swift, Wagon R+ mellett a Hyundai is remek eladási adatokat produkál, főképp így van ez az i10 esetében is, amely kompakt méreteivel tökéletes a zsúfolt indiai városok útjaira. Ezért is maradt gyártásban a Grand i10 bevezetése után is, ám a Hyundai a jövőben is szeretné fenntartani a modell népszerűségét, ezért várhatóan némi fazonigazítást hajt majd végre a típuson.

Hivatalosan természetesen semmit nem közölt a Hyundai, ám egyre erősebbek azok a pletykák, amely szerint nemsokára bemutatkozhat a ráncfelvarrott i10 Indiában. Néhány elemző szerint nem lenne meglepetés ennek bevezetése, ám mások úgy vélik, ha bemutatnák ezt a változatot, az akár kannibalizmushoz is vezethetne a nemrég bevezetett és rendkívül keresett Grand i10 rovására.  


A források szerint az i10 modernizált változata a jelenlegi helyébe lépne az indiai piacon. a változások érintik majd mind az autó külső, illetve belső megjelenését is, amellyel még vonzóbbá válhat az i10. kívül ú lökhárítókra, nagyobb hűtőrácsra, átdolgozott fényszórókra és új könnyűfém keréktárcsákra számíthatunk, míg belül még több technológia és kényelmi berendezés mutatkozhat be. Arra azonban vigyázni fognak a Hyundainál, hogy a Grand i10 továbbra is az i10-nél magasabb pozíciót töltsön be a termékpalettán.  

Motorok tekintetében valószínűleg egy 1,1 literes alapbenzinessel lesz kapható az i10, amely 67 lóerős teljesítményt produkál, forgatónyomatéka pedig 99 Nm. A hírek szerint a felfrissített i10 valamikor 2014 első félévében mutatkozhat be.

Forrás: cartrade.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei