Az utca hőse egy Hyundai i30 Coupét kapott


A Hyundai két partnerével már sokadik éve támogatja Németországban az „Utca Hőse” programot, amelynek idei győztese bátorságával egy vadonatúj i30 Coupéval lett gazdagabb.

A Hyundai németországi importőre a Német Automobilklubbal (Automobilclub von Deutschland - AvD) és a Goodyear gumiabroncsgyártóval közösen hónapról hónapra kisebb ajándékokkal díjazzák azokat az autósokat, akik egy-egy veszélyes szituációban akár életük kockáztatásával is segítenek a bajbajutottakon. A vállalatok célja, hogy mindenkiből lehet hétköznapi hős, aki felelősségteljesen viselkedik az adott helyzetben.

A 2013-as év „Utca Hőse” egy Ettlingenben élő számítástechnikai szakember, Wilhelm Dirkmann lett, aki az A8-as autópályán hazafelé tartva egy járművet vett észre, amelyből egyre nagyobb füst kíséretében valamilyen folyadék csöpögött, majd az egyre gyorsuló autó hátulja menet közben kigyulladt. Dirkmann azonnal a bajba jutott autó elé húzódott és óvatos fékezéssel hagyta ráfutni az égő autót sajátjára, míg végül le tudta lassítani az autót és meg tudtak állni a leállósávban. A német férfi ezzel életeket mentett meg, az autóból ugyanis három nő ugrott ki, akik füstmérgezést szenvedtek. Az autó teljesen kiégett.

Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője Rainer Bomba államtitkár, Peter Ramsauer, a Német Szövetségi Közlekedésügyi Minisztérium képviselője, vagyis a zsűri tagjai úgy ítélték meg, hogy Wilhelm Dirkmann a legmegfelelőbb személy a díjra, így december elején a berlini Közlekedésügyi, Építésügyi és Városfejlesztési Minisztérium épületében tartott ceremónia keretében adták át a díjat, aki egy vadonatúj, 15.590 euró értékű Hyundai i30 Coupe modellt is átvehetett, amelyhez egy évre szóló Allianz biztosítást is kapott.  


„Örülünk annak, hogy az Utca Hősének adhatjuk át a márka egyik modelljét, amellyel elismerhetjük Wilhelm Dirkmann példaértékű tettét.” – mondta Markus Schrick. „Sok örömet és biztonságos utazást kívánunk Dirkmann úrnak az új Hyundai i30 Coupéhoz. Ez a sportos háromajtós modell nemcsak formatervével, de számtalan biztonsági berendezésével, mint pl. az ABS és az ESP és garanciacsomagjával meggyőzi a vásárlókat.”

A Hyundai autós partnerként a jövőben is támogatja a programot, amelynek keretében a szakmai zsűri az idén 11 hónapban ítélte már oda a „Hónap Hőse” díjat.

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei