Már automata váltóval is rendelhető a Hyundai Grand i10 Indiában


A Hyundai India bemutatta a Grand i10 modelljének automata váltóval felszerelt változatát, amelyet az 1,2 literes benzines motorhoz lehet rendelni.

Az új Hyundai Grand i10 automata váltóval 564 ezer rúpiáért (kb. 1,98 mFt) vásárolható meg, amely csak a legmagasabb Sportz és Asta felszereltség esetén elérhető, az alapváltozatok továbbra is csak kézi váltóval kaphatóak.


Habár a Hyundai már a bevezetéskor ígéretet tett arra, hogy lesz automata váltóval felszerelt Grand i10, annak bevezetése mégis több hónapot késett. Az automata Grand i10 egyébként megjelenésében semmiben nem tér el a korábban megismert változatoktól, kivéve persze az automata miatt átalakított váltóegységet, valamint az ehhez kapcsolódó jelzéseket a műszerfalon.  

Egyelőre csupán az 1,2 literes benzinmotor kapta meg az automatikus váltóművet, ám a pletykák szerint nemsokára az 1,1 literes dízelmotoros változathoz rendelkezésre áll majd az opció. Amennyiben ez így lenne, a Hyundai lenne az egyetlen autógyártó, amely ebben a szegmensben automata váltót kínál dízelmotoros kisautójához. Erre utal az autógyártó által kiadott Grand i10 kezelési kézikönyve, amelynek "A dízelmotor indítása" fejezetében egyértelmű utalás található az automata váltóval szerelt kivitelre. 


Más vélemény szerint nincs a Hyundainak jelenleg olyan automatikus váltóműve, amely összeillene a Grand i10-ben bemutatott háromhengeres erőforrással. Másrészt pedig a dízel-automata párosítás jelentősen megnövelné a Grand i10 árát Indiában, amelyet nem biztos, hogy a különösen árérzékeny piac elviselne.  

A Grand i10 benzines változatához kínált hagyományos, négyfokozatú automata váltómű azonos a Verna és az i20 modellekben alkalmazottal, ez utóbbi modellek dízelmotoros változatából is létezik automata kivitel.

Forrás: motoroids.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei