Brazíliában is gyártják majd a Hyundai új kisterepjáróját


Jövőre a Hyundai brazil üzemében a HB20 modellcsalád mellett már a koreai márka új kisterepjáróját is gyárthatják, amelyből havi 4 ezer darab előállítását tervezik.  

Az AutosBlog Argentina információi szerint a helyi piacon a Renault Duster ellenfelének szánt modellt a Hyundai koreai és indiai fejlesztőközpontja közösen végzi. A Hyundai Piracicaba városában működő brazil üzemének jelenlegi havi kapacitása 12 500 darab, amelyet az új modell fogadására 16 500-ra emelnek fel.   

A Hyundai tavaly szeptemberben mutatta be első helyi gyártású modelljét, a HB20-at, amely a brazil vásárlóközönség igényei és a helyi viszonyoknak megfelelően került kialakításra. A modell létrehozásában tucatnyi brazil és koreai mérnök vett részt, amelynek fejlesztése öt évvel a bemutatót megelőzően kezdődött.

A Hyundai kisterepjárójának fő konkurensei a Ford EcoSport, a Chevrolet Trax és a Renault/Dacia Duster lesznek, de Európában az Opel Mokka és a Renault Captur modellekkel is verseng majd az autó. A Hyundai nyilatkozata szerint az új autó kialakításánál figyelembe vették a brazilok stílusra fogékonyságát éppúgy, mint a gazdaságosságot is.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei