Európában is kapható a nagyobb Hyundai Santa Fe


Amerikában már régóta nagy a divatja a hétszemélyes hobbiterepjáróknak, ám a Hyundai most első alkalommal kínál nagyobb Santa Fe modellt európai vásárlóinak.

A harmadik generációs új Hyundai Santa Fe modellprogramja a Grand Santa Fével válik teljessé. A 22 centiméterrel 4,91 méter hosszúra nyúlt terepjáró a Hyundai márka mostani kínálatának csúcsát jelenti, amely mostantól Európa több piacán, így Németországban is elérhetővé vált.

A korábbi ix55 helyébe lépő Grand Santa Fe kizárólag a Santa Fe nagyobb, 2,2 literes, 197 lóerős dízelmotorjával kapható, amelyhez hatfokozatú automata váltó és összkerékhajtás is kapcsolódik. A tíz centivel 2,8 méteresre nyújtott tengelytávnak köszönhetően immár három teljes értékű üléssor áll az utasok rendelkezésére. 


Alapkivitelben 6 ülés található a Grand Santa Fe fedélzetén, ám az ügyfél kívánságára felár nélkül kaphat hétüléses kivitelt is. Ha a harmadik üléssor két különálló székét a padlóba süllyesztjük, a csomagtér teljes mérete eléri a 604 litert, amely 70 literrel nagyobb a kisebb Santa Fé méreténél.   

A Grand Santa Fét kívülről is könnyen felismerhetővé teszi az átdolgozott első lökhárító, nagyobb ajtónyílások, a harmadik oldalablak és az eltérő hátsó kiképzés is, amelyhez sarkosabb kipufogónyílások tartoznak.  

Az új Grand Santa Fe kétféle, Style és Premium felszereltséggel kapható Németországban, ahol az alapár 45 600 euro, míg a magasabb felszereltségű kivitelé 50 130 euro.

Forrás: welt.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei