Jövőre még több autót kíván eladni a Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor 10 százalékkal kívánja növelni jövő évi eladásait az Egyesült Államokban, amelynek alapja az új Genesis és az új Sonata lehet.

A Hyundai nemcsak hazájában fűz igen nagy reményeket a november végén Dél-Koreában bemutatott új Genesis luxusautóhoz, hanem az autó jövő évi amerikai megjelenése is nagyot lendíthet a koreai márka eladásain. Ráadásul az első félévben megjelenő Genesis mellett áprilisban bemutatják a Hyundai második legkelendőbb amerikai modellje, a Sonata újabb nemzedékét is.

„Célunk minél több közép- és nagykategóriás autót eladni ezen a fejlett piacon, amelynek révén nemcsak a márka megítélése javulhat, de a vállalat is jövedelmezőbbé válhat.” – mondta Y. J. Ahn, a Hyundai America Group igazgatója.

A Hyundai idén január és október között a piaci átlagnál jóval alacsonyabb mértékben, mindössze 2 százalékkal tudta növelni eladásait, amely mögött a szűkös kapacitás mellett az öregedő Sonata modell iránti csökkenő kereslet áll. Januárban még azt tervezte a vállalat, hogy idén 4 százalékkal több, azaz mintegy 734 ezer darab új Hyundait kívánnak értékesíteni.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei