Rangos díjat kapott a Hyundai ix35 Fuel Cell


A világhírű Auto Bild török kiadása, az Auto Show magazin idén a Hyundai Motor üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modelljének ítélte a 2013-as Zöld Kormánykerék díjat.

A döntéshozókat meggyőzte az ix35 Fuel Cell fejlett technológiája és képességei, valamint a tény, hogy ez a jármű a jövőt testesíti meg. A Hyundai Motor a világ első olyan autógyártója, amely futószalagon készíti károsanyag-kibocsátás nélküli üzemanyagcellás autóit, amellyel a hidrogén meghajtású járműveket közelebb hozhatja vásárlóihoz.  

„Ez az elismerés a Hyundai fenntartható életvitel és az alternatív technológiákba vetett elkötelezettségének szól.” – mondta Önder Göker, a Hyundai Assan vezetője. „Az ix35 Fuel Cell ugyanazt a praktikumot, teljesítményt, biztonsági szintet és vezetési élményt nyújtja, mint a belsőégésű motorokkal szerelt testvérei, ám azokkal ellentétben nulla a károsanyag-kibocsátása. Örülök annak, hogy az Auto Show olvasói és szakértői felismerték ezen fantasztikus jármű által nyújtott előnyöket. A Hyundai Motor az idei év elején kezdte meg az ix35 Fuel Cell sorozatgyártását. 2015-től még több ember számára lesz elérhető, a fogyasztói kereslet növekedésével a Hyundai növelni tervezi az autó termelési mennyiségét.

Az első Zöld Kormánykerék díjat Európa legnagyobb autós elismerése, az Arany Kormánykerék díj egyik kategóriájaként az új környezetvédelmi technológiáknak ítélték oda. Németország legnagyobb vasárnapi lapja, a Bild am Sonntag a világ legnagyobb autós magazinjával, az Auto Bilddel közösen minden évben 73 millió olvasó és egy magasan képzett zsűri (bennük versenyzők, műszaki szakemberek, autós újságírók és formatervezők) szavaz és tesztel. A folyamat során a résztvevők öt csoportban, különböző vizsgálati kritériumok alapján vizsgálják meg a modellek tudását, képességeit.  

Az Auto Bild török változata, az Auto Show szintén minden kategóriában választott győztest, a Hyundai ix35 Fuel Cell idén mind a szakmai zsűritől, mind az olvasóktól a legmagasabb számú szavazatot kapta.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei