Intrado, a Hyundai új genfi koncepcióautója


A Hyundai Motor a jövő márciusi Genfi Autószalonon mutatja be új tanulmányautóját, amely jövőbemutató fejlesztéseivel a márka innovációs elkötelezettségét jelképezi.

Az Intrado korszerű anyagok segítségével ultrakönnyű szerkezettel rendelkezik, amelynek forradalmi technikája a jövő autóépítési módszereit is bemutatja. Az autóba a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának következő generációját is beépítették, amely kisebb és könnyebb is, mint a jelenleg már sorozatgyártásban készülő ix35 Fuel Cell modellben található meghajtó-rendszer.  


Az Intrado első tanulmányautóként hordozza a Hyundai formanyelvének legújabb Folyékony Szobrászat 2.0 stíluselemeit. A márka formatervező és fejlesztőcsapatának szoros együttműködésével az Intradot a Hyundai Motor Rüsselsheimben található európai fejlesztőközpontjában tervezték, így büszkén viseli a HED-9 (Hyundai Europe Design) kódnevet.

Az Intrado nevet a repülésből vették át, ugyanis a repülőgép szárnyának alsó felületét nevezik így, amely felhajtóerőt generálva lehetőséget ad a repülésre. Az Intradot technikai oldalról is a repülőgépek inspirálták, hiszen az autó fejlett anyagokat felhasználva, minden felesleges súlytól megszabadítva, célszerű stílusban és rendkívül gazdaságos erőforrással született meg.

Fotó: Dönci
„A Hyundai Intrado az autózás jövőjét vetíti elénk, amely magában foglalja a hatékonyságot és a repüléshez hasonló szabadságot.” – mondta Peter Schreyer a Hyundai európai központjában megrendezett előzetes bemutatón. „Úgy hiszem, hogy a mobilitás ereje érzelmi és fizikai kapcsolattal bír, ez az autó pedig ismét a felfedezés örömét nyújtja. Az Intrado azt is megmutatja, hogy a jövő autói jelentősek és izgalmasak is egyszerre.” – tette hozzá.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei