Hétmillió dollárért fejlesztette amerikai üzemét a Hyundai


Az idei értékesítési szezonban a Hyundai ismét a termelési kapacitás hiányosságaival küszködik, így az autógyártó egy most 7 millió dolláros beruházás keretein belül igyekszik fejleszteni alabamai üzemét.

Az új automatizált rendszer segítő kezet nyújthat az Elantrákat és Sonatákat előállító amerikai munkásoknak, akik idén már harmadik alkalommal döntik meg havi termelési rekordjukat. „Ez valójában nem növeli meg a kapacitásunkat, inkább a termelés hatékonyságát segíti elő.” – mondta Scott Hudson, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama műszaki igazgatója. „Ennek segítségével ugyanakkora létszámmal egy kicsivel többet tudunk gyártani.”

Az amerikai Montgomeryben található üzemben önjáró robotok viszik a szerelőszalagokhoz azokat a csomagokat, amelyeket egy bizonyos autóhoz kell felhasználni. Ezek az alkatrészek azután az autóval együtt mozognak a futószalag mellett, ahol az összeszerelést végző munkások könnyen elérhetik.  


Régebben a munkásoknak egy konténerhez kellett sétálniuk ahhoz, hogy kiválasszák az éppen szerelt autónak megfelelő alkatrészt, majd visszasétálni és felszerelni azt a bizonyos egységet. „Ha éppen olyan alkatrész kerül a munkás kezébe, amely nem azonnal szükséges, akkor egy speciális lapon kell kiválasztania a megfelelő elemet.” – mondja Hudson. 

A műszaki vezető elmondta, az új rendszer gyorsabb és egyszerűbb a munkások számára, amelynek segítségével csökken a hibák és az ismétlődő mozgások száma. „Alapvetően ebben a körforgásban élik életüket.” – mondja Hudson.

A Hyundai először a tavaly megnyílt brazil üzemében próbálta ki az új rendszert, majd most a Montgomery gyárban vezették be azt. „Ez a gyár lassan tíz éve működik.” – mondja Hudson, aki a kezdetektől a HMMA alkalmazásában áll. „Bebizonyította, hogy értékes befektetés volt. Ha valahol, hát itt tényleg érdemes volt bevezetni az új rendszert. Ez vezet bennünket az ágazat csúcsára.”

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei