Áthangolt futóművel érkezik a frissített Hyundai Santa Fe


Megérkezett Amerikába a díjnyertes Hyundai Santa Fe és Santa Fe Sport 2015-ös változata, amely többek között áthangolt kormányzással és futómű-rendszerrel igyekszik a vevők kegyeibe férkőzni.

A 24 950 dolláros indulóáron kapható Santa Fe és Santa Fe Sport új 32 bites mikroprocesszora sokkal több és finomabb visszajelzést ad az elektromos szervokormányt forgató vezető számára, miközben megmaradt a Hyundai által kidolgozott három, előre választható kormányrásegítő-módja, amely az újrahangolt elektronikának köszönhetően különösen „Sport” állásban kínál feszesebb irányíthatóságot. 2015-re újrahangolták az első kerékfelfüggesztéseket, amellyel szintén a vezetési érzetet kívánták fejleszteni.    


Az eddig is remek kezelhetőséget tovább javították a kerékcsapágy és az alsó lengőkar merevségének fokozásával, amelyek összességében jelentősen javítanak az első felfüggesztés merevségén. Hátul szintén állítottak a futómű geometrián a merevség fokozása érdekében.    


A Hyundai Santa Fe továbbra is fronthajtással vagy összkerékhajtással, öt-, hat- vagy hétszemélyes kivitelben rendelhető. A 2015-ös Santa Fe Sport egy gazdaságos 2,4 literes szívó-, vagy egy erőteljes 2,0 literes turbómotorral választható, míg a 2015-ös Santa Fe kizárólag egy 3,3 literes V6-os egységgel rendelhető. A hatfokozatú automata váltó a Santa Fe modellekben alapfelszerelés.   


Immár a 2015-ös Santa Fe és Santa Fe Sport modelleken is alapfelszerelés a ledes nappali menetfény, a holttérmentes vezetőoldali tükör és az automatikusan fel-le mozgó első ablakok. Ennél azonban sokkal lényegesebb, hogy már a Santa Fe és Santa Fe Sport modellek is rendelhetőek automatikus csomagtér-nyitással, amely a Genesishez és Sonatához hasonlóan megkönnyíti a tulajdonos dolgát azzal, hogy csupán néhány másodpercig kell az autó mögött várakozniuk ahhoz, hogy a csomagtér ajtaja kinyíljon. Mellesleg ez az első olyan alkalom, amikor a Santa Fe Sport is felszerelésre kerül motoros csomagtér-nyitással. Két új szín mellett a Santa Fe Sport mostantól kéttónusú hűtőmaszkjával hangsúlyozza sportosabb megjelenését.    

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei