Bemutatták a Kínának szánt Hyundai Sonatát


A Hyundai az idei Guangzhoui Autószalonon Kínának is bemutatta a 2015-ös Sonata modellt, amelyet a jövő évtől a vállalat helyi üzemében is gyártanak majd. 

A Hyundai Motor a 12. alkalommal megrendezésre került Guangzhoui Autószalonon november végén bemutatta a Sonata legújabb nemzedékét, amelynek gyártása és forgalmazása jövő évben veszi kezdetét a világ legnagyobb autópiacán, ahol a Hyundai csoport továbbra is kétszámjegyű növekedésnek örvendhet.  


A Hyundai októberben 92 400 új autót értékesített Kínában, ami 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Kia Motorsszal együtt így idén a Hyundai csoport értékesítési darabszáma már elérte az 1,7 milliót, míg 2014-re 2 millió darab eladását tűzték ki célul. 


„Nemrég a Hyundait Kína legnépszerűbb autómárkái közé választották és úgy számítjuk, az új Sonata megjelenésével még tovább nőhet a márka ereje az országban” – mondta Tae-yoon Kim, a Hyundai alelnöke. „Úgy gondoljuk, a Sonata nagyon vonzó lehet a középkategóriát kereső vásárlók körében.”


Az új Sonatát háromféle motorral kínálják: egy 2,0 literes MPI, egy 2,4 literes GDI és egy 1,6 literes T-GDI egységgel. Az Amerikában idén év végétől elérhető turbómotoros változat eltérő, hálós kialakítású első légbeömlőket kap majd, amellyel a fiatalabb kínai vásárlókat célozza meg a márka. Az 1,48 méter magas, 4,85 méter hosszú és 1,86 méter széles autót tengelytávja 2,8 méter, kialakítását pedig a bevezetés előtt a kínai igényekhez és útviszonyokhoz igazítják.  


A Sonata mellett a vállalat kiállította az Intrado üzemanyagcellás koncepcióautóját, valamint a rali-világbajnokságra felkészített i20 versenyautót is. A különleges modellek mellett kiállították a Hyundai teljes típusválasztékát, köztük az új ix25 kisterepjárót, az Elantra és Sonata közé tavaly érkezett Mistrát.

Forrás: koreajoongangdaily.joins.comkoreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei