Duplakuplungosváltót kap a Hyundai Veloster Turbo is


Egyes információk szerint a Hyundai megújuló Veloster Turbo modelljébe és beépítésre kerül a márka vadonatúj hétfokozatú duplakuplungos automata váltója.

A Veloster nem igazán érte el azt a hatást, amit a Hyundai elvárt volna tőle, nem sikerült vonzóvá tenni a modellt a fiatalabb vásárlók számára. Ennek talán a kisebb teljesítmény és a magas árcédula volt az oka, ám a Hyundai jövőre új esélyt kíván adni a sportkocsinak a bizonyításra.

Egy ideje már számtalan kémfotó jelenik meg a Veloster frissített prototípusainak teszteléséről, köztük a Nürburgringen folyó fejlesztésről, most azonban napvilágra kerültek az első információmorzsák is a készülő modellről. Egy neve elhallgatását kérő informátor ugyanis arról beszélt, a Veloster új Turbo változata számos olyan újítást tartalmaz majd, amellyel végre komoly ellenfelévé válhat a kategória legjobbjainak, így a Golf GTI-nek is.

Ezek közül a legfontosabb változtatás, hogy a Veloster Turbo is megkapja a márka frissen kifejlesztett, hétfokozatú duplakuplungos automata váltóját, amelyet legutóbb a Párizsi Autószalonon egy szintén vadonatúj, 1,4 literes T-GDI motorral ellátott i30 koncepcióban láthatott a nagyközönség.



Az 1,6 literes T-GDI motor erejét szélesebb, 225/40R méretű abroncsok viszik majd át az útra, amelyek felett természetesen finomítanak a felfüggesztéseken is. Egyelőre nem tudni viszont, hogy a motor teljesítményéhez és a hatfokozatú manuális váltóműhöz hozzányúltak-e a mérnökök, ám valószínűleg ezen a téren is történnek változtatások, finomítások.  

A különleges ajtómegoldásáról ismertté vált sportkupé kívülről új lökhárítókat kap, az első kiképzés az átrajzolt, vízszintesen krómozott hűtőmaszkkal jobban idomul majd a Genesis modellel megkezdett Folyékony Szobrászat 2.0 formatervezési irányzathoz.

Új rajzolatú felnijeivel, új színpalettájával és narancsszínű belső betétekkel is rendelhető belső terével várhatóan a januári Detroiti Autószalonon vagy a februári Chicagói Autókiállításon mutatkozhat be az új Veloster, amelynek gyártása februárban veszi kezdetét a Hyundai Ulsanban található üzemében.  


Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei