Sportváltozat készült a Hyundai Santa Féből


Ausztráliában jövőre megkezdik a 2015-ös Hyundai Santa Fe modellre épülő SR sportváltozat forgalmazását.

A Santa Fe SR az Accent, az i30 és a Veloster után immár a negyedik olyan modell, amely SR sportverzióban is kapható lesz Ausztráliában. Míg azonban az előbb felsorolt kisebb modellek mind nagyobb motort is kaptak, addig a Santa Fe SR megőrzi az alapverzió 2,2 literes 197 lovas négyhengeres turbódízel erőforrását, amelyhez alapáron jár a hatfokozatú automataváltó.


Mindezek ellenére a Hyundai szerint az SR Santa Fe látványosabb külsőt, keményebb fékeket kapott, amelyek mellett jobb kanyarvételi tulajdonságaival dinamikusabb vezetési élményt nyújt vezetőjének. Ennek elérése érdekében nagyobb átmérőjű Brembo féktárcsákat, négydugattyús első és kétdugattyús hátsó féknyergeket kapott az autó, amellyel fékezési teljesítménye 8 százalékkal jobb, mint az alapváltozaté.


Kívülről 19 colos OZ versenyfelniken feszülő 235/55 méretű Michelin Latitude gumikat találunk, amelyhez H&R sportfelfüggesztést is illesztettek a tervezők. Ezekhez kapcsolódik még egy teljes karosszériacsomag alacsonyabb első lökhárítóval, oldalterelőkkel és hátsó diffúzorral. Más piacokon kettős kipufogórendszer is a csomag része, de a Hyundai Australia maradt a hagyományos modell rendszerénél, amely esetén megmaradhatott a teljes értékű pótkerék.  


Az SR felszereltsége a legmagasabb Highlander szintre épül, amelyben bőrbelső, panoráma napfénytető, sávelhagyás-jelző, tolatókamera, első-hátsó parkolóradar és 7 colos médiarendszer is megtalálható. Ezek mellett azonban az SR változat karosszériacsomagja miatt nem kapható az automatikus parkolássegéd.  


A dél-koreai Ulsanban jövő évtől készülő Santa Fe SR modell árát egyelőre még nem árulták el, ám mivel az a legjobban felszerelt kivitelre épül, ezért az valószínűleg a Highlander modell 53 240 ausztrál dolláros (kb 11,2 mFt) árát is meghaladja majd.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei