Megérkeztek az első üzemanyagcellás Hyundai modellek Angliába


A Hyundai angol képviselete nemrég szállította le az első üzemanyagcellás ügyfélautókat, amellyel folytatódik a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának globális méretű terjeszkedése.  

A Hyundai az első olyan autógyártó, amely ezeket a károsanyag-kibocsátás nélküli járműveket az Egyesült Királyságban is piacra dobta, miután 1998. óta töretlenül fejlesztve megnyitotta az utat ezen zöld technológia számára.   


Az ix35 Fuel Cell modellek napokkal azután érkeztek, hogy Matthew Hancock üzleti ügyekért felelős államtitkár bejelentette, hogy a kormányzat 11 millió angol font beruházással létrehozott alapjával segíti a hidrogén közlekedés fejlesztését. Ebből az alapból 2015 során az ország területén hidrogén töltőállomások létrehozását tervezik, amelyekkel növelni kívánják a vásárlók biztonságát és egyben az üzemanyagcellás autók elterjedését is.   


„Az első hidrogénnel hajtott autók angliai átadása egy hatalmas mérföldkő az iparágban” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. „A Hyundai a világ első olyan autógyártója, amely szériában kezdte gyártani az üzemanyagcellás modelljét és a továbbiakban is elkötelezetten fejleszti a technológiát a kormányzat infrastruktúra-fejlesztéseivel párhuzamosan.”  


Ezen úttörő technológiát Angliában az elsők között olyan cégek próbálhatják ki, mint az Air Products, az ITM Power, a Johnson Matthey és a Transport for London szervezet.  


„Meggyőződésem, hogy a hidrogén üzemanyagcellás technológia fel fogja váltani a belsőégésű motortechnológiát, ám ehhez meg kell mutatnunk ezt a nagyközönségnek is, hogy bemutassuk, ez ma már jóval több, mint sci-fi regény, ez ma már ugyanúgy működik, mint amihez hozzászoktak” – mondta Kit Malthouse, London üzleti ügyekért és vállalatokért felelős alpolgármestere. „Ezért olyan fontosak ezek a most átadott új autók, ezzel az utakon is megjelenik ez a technológia és megtesszük az első lépést London és az ország hidrogén jövőjéért.”


A kipufogógázoktól mentesen üzemelő ix35 Fuel Cell valós körülmények között is több, mint 500 kilométert is képes megtenni újratöltés nélkül, amely a benzines, vagy gázolajos autók tankolásához hasonlóan csupán néhány percet vesz igénybe.  


Az ix35 Fuel Cell leendő vásárlói mától közvetlenül a Hyundai angol importőrével szerződhetnek és mivel a Hyundai globálisan koordinálja a kiszállításokat, az új vevők 2015 elején már át is vehetik jövőbemutató új autóikat.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei