Elektromos és hibrid modelleket fejleszt a Hyundai


A dél-koreai Hyundai Motor hivatalosan is bejelentette, hogy olyan hibridmodellt fejleszt, amelyet kifejezetten a Toyota Prius ellenfelének szánnak.

A Hyundai eddig csupán a Sonata hibridváltozatával képviseltette magát a fejlett környezetbarát autók piacán, ám ezzel a lépéssel kívánja bővíteni a márka gazdaságos modelljeinek kínálatát, amely ezzel egy időben segít a vállalatnak megfelelni az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak is.

A legtöbb autógyártótól eltérően a Hyundai eddig a hidrogénnel meghajtott üzemanyagcellás technológia éllovasaként tavaly kezdte meg az iparág első üzemanyagcellás modelljének gyártását és értékesítését, többek között három kaliforniai kereskedésben. Emellett 2016-ban egy teljesen elektromos modell is gyártásba kerül.

„Vezető szerepre törekszünk a jövőben azzal, hogy fokozzuk versenyképességünket a környezetbarát modellek, hibridek, plug-in hibridek és üzemanyagcellás autók palettájának szélesítésével” – mondta Kim Choong-ho, a Hyundai Motor ügyvezetője az Aslan limuzin dél-koreai premierjén.


Kim ugyan nem árulta el, mikor mutatkozhat be az új hibrid, annyit azonban elárult, hogy az autó a Hyundai első tényleges hibridje lesz, amely – a Toyota Priushoz hasonlóan – kizárólag hibridhajtással lesz elérhető, nem pedig egy meglévő hagyományos modell egyik változata lesz.


A kompakt méretű hibridmodell meghajtásrendszerének tesztelését már megkezdte a Hyundai mérnökcsapata, amelyről augusztusban kémfotókat is sikerült készíteni. Az amerikai forróságban végzett tesztelésen két i30 karosszéria alatt tesztelt hibrid modellről az is kiderült, hogy egyszerre kétféle tengelytávú változatban is kapható lesz.
   
Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei