Olcsóbb lehet a Hyundai plug-in hibridje


A Hyundai Motor egyik alelnöke elárulta, hogy a Sonata modellre épülő plug-in hibrid méltányos áron kerül majd értékesítésre, mivel annak elemei szinte teljesen házon belül készülnek.  

Yang Woong-chul, a Hyundai Motor Group alelnöke nemrég bejelentette, hogy a terveknek megfelelően jövőre bemutatják az LF Sonata konnektorról is tölthető hibridváltozatát, amelynek szinte minden részegysége a Hyundai csoporton belül készül, ára így pedig alacsonyabb lehet konkurenseinél.  

„Nem sietjük el, hiszen biztosak vagyunk a technológiánkban. Majdnem minden alkatrész, beleértve a motort, invertert és az akkucsomagot, itt készítjük. És éppen ez az, ami az árak terén hatalmas versenyelőnyt jelent” – mondta Yang az autógyártó Hwaseongban található fejlesztőközpontjában.     


A Hyundai eredetileg később tervezte piacra dobni az LF Sonata modellre épülő hibridváltozatot – 2015 vagy 2016 környékén – ám ezt módosította azért, hogy ezzel felzárkózzon azokhoz a globális autógyártókhoz, akik már jelen vannak a PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle – konnektorról tölthető hibrid elektromos járművek) piacon. Néhány koreai elemző kétségeit fejezte ki a hazai elektromos motorok fejlesztési és gyártási technológiájának színvonala miatt azt sugallva, hogy a Hyundai jelentősebb mértékben kényszerül idegen részegységekre támaszkodni.   

„Ma az alelnök újra megerősítette, hogy a technológia legnagyobb része házon belülről származik” – mondta a Hyundai egyik képviselője.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei