Hamarosan negyedével csökken a Hyundai modellek fogyasztása


A Hyundai csoport bejelentette, hogy az évtized végéig 25 százalékkal kívánják csökkenteni autóik üzemanyag-fogyasztását azért, hogy megfeleljenek a világ különböző részein érvénybe lépő környezetvédelmi előírásoknak.

A közleményre azután került sor, miután bejelentették, hogy a dél-koreai autóóriásnak 350 millió dolláros büntetést kell fizetnie az amerikai kormányzat részére a korábban felderített fogyasztási adatokkal kapcsolatos problémák miatt. Hazai piacukon, Dél-Koreában is védik saját pozícióikat, hiszen egyre többen választják a gazdaságos dízelmotorokkal hajtott külföldi modelleket a hazai gyártásúak helyett.    

A közlemény szerint a dél-koreai gyártó már fejleszti következő generációs erőforrásait és erőátviteli rendszereit, amely mellett csökkenti főbb modelljeinek súlyát és mindezek mellett bővíti környezetbarát modellpalettáját azért, hogy elérhesse céljait. „Az idei év első felében elnökünk, Mong-koo Chung kiadta, hogy 2020-ra világvezetőnek kell lennünk az üzemanyag-fogyasztás terén” – áll a közleményben.


A Hyundai csoport 10 benzines és dízelüzemű erőforrásainak 70 százalékát új fejlesztésűekre cserélik, miközben növelik a turbófeltöltéses benzinmotorjaik számát is. Az erőforrásokhoz pedig jóval fejlettebb sebességváltók kapcsolódnak majd.  

A saját (Hyundai Steel) acélfeldolgozóval is rendelkező vállalat a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet a fejlett, nagy szakítószilárdságú acélok használatára, amely idővel minden új Hyundai modellben megtalálható lesz.  

A világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai a környezetbarát modellek közül elsőként egy kifejezetten ilyen célra fejlesztett hibridet és a Sonata konnektorról tölthető változatát is bemutatja jövőre.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei