Hárommillióhoz közeledik a Hyundai Elantra Kínában


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az Elantra kompakt modell eladásai Kínában hamarosan elérik a hárommilliós darabszámot.

A Hyundai Motor 11 évvel ezelőtt vezette be a kínai piacra Avante modelljét, amely nagymértékben hozzájárult a koreai autómárka népszerűségének növekedéséhez a világ legnagyobb autópiacán, Kínában.


Az Elantra típuscsalád, köztük a Yuedong és a Langdong kínai értékesítési eredménye október végén elérte a 2,99 milliós darabszámot, és mivel átlagosan havonta mintegy 22 ezer újabb autóval sikerül növelni ezt az értéket, így a modell még ebben a hónapban átlépheti a 3 milliós küszöböt.


A típuscsaládon belül a Beijing-Hyundai üzemeiből összesen 1,23 millió Elantra XD, Kínában Elantraként forgalmazott verzió került ki, a Yuedong néven forgalmazott Elantra HD modellből 1,25 millió, míg a Langdongként ismert Elantra MD változatból eddig 488 768 darabot értékesítettek a világ második legnagyobb gazdaságában.   


A Hyundai csoport tavaly több mint 1,57 millió járművet gyártott és értékesített Kínában, miközben Koreából csupán 48 ezer autót exportáltak a kínai vásárlóknak. Éppen ezért ipari elemzők szerint a két ország között nemrég megkötött szabadkereskedelmi egyezmények nem lesznek jelentős hatással a két ország autóiparára.


Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei