Új váltót kapnak a jövő Hyundai hibridjei


A Hyundai Motor a nemrég Koreában megtartott Erőforrás Konferencián bemutatta új hatfokozatú automatikus sebességváltóját, amelyet kifejezetten a hibrid modellekhez fejlesztett ki.

Az új hatfokozatú automata sebességváltóba teljesen sikerült integrálni a villanymotort, amely így számos új technológiai megoldásainak köszönhetően kézzelfogható előnyöket nyújt a vásárlók számára. Az egységet a jövő Hyundai hibridjei használják majd, köztük elsőként a vadonatúj Sonata.


Az innovatív felépítés azt jelenti, hogy a hibrid meghajtó-rendszer összes eleme a váltóba került beépítésre, amellyel minimalizálható az energiaveszteség és fokozható a gazdaságosság. Egy új hajtómotor és elektromos olajpumpa (EOP) került beépítésre, míg a nyomatékváltót teljes mértékben eltávolították. A könnyebb torziós lengéscsillapító, a kevesebb tárcsából összerakott új motorkuplung hatására csökkent az ellenállás és jelentősen hozzájárul az energia jobb hatásfokú áramlásához és ezzel a hatékony erőátvitelhez.      

A legjelentősebb változás az olajpumpa-rendszeren belül történt. Az új olajpumpával felszerelt váltó fokozott gazdaságosságot hoz azzal, hogy a korábbi mechanikus olajpumpa által okozott hidraulikus veszteség megszűnt, az új elektromos olajpumpa pedig a vezetési körülmények alapján automatikusan optimalizálja a rendszer működését.   


A kevesebb alkatrésznek köszönhetően az új váltó a korábbinál könnyebb, 130 kilogrammot nyom, nyomatéka mégis 280 Nm.   

Az új váltóegység mellett a konferencián bemutatták a Hyundai vadonatúj 1,0 literes T-GDI turbófeltöltéses benzinmotorját is.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei