Drónokkal, átalakuló autókkal kísérletezik a Hyundai


A Hyundai Motor bejelentette, hogy vizsgálja a drónok és „transzformer-jellegű” autók megvalósításának lehetőségét a jövő autóhasználói igényeinek kielégítésére.

A Hyundai az idei évben már ötödik alkalommal rendezte meg az R&D IDEA fesztivált saját Namyang fejlesztőközpontjában, ahol Korea legnagyobb autógyártója 10 előzetesen kiválasztott csapat mutathatta meg a jövő autózását segítő ötletét. A csapatok több mint négy hónapot töltöttek ötleteik kidolgozásával, amelyek között voltak hordható eszközök és különleges járművek is. A verseny győztes koncepcióját az autógyártó a következő autószalonokon, kiállításokon bemutatja majd a nagyközönségnek is.


Ezen a rendezvényen a Hyundai láthatóak voltak olyan kisméretű repülő járművek, azaz drónok is, amelyeket egy autóból irányítanak azért, hogy a vezető tudomást szerezzen az úton előtte történő eseményekről. Az ún. Air DriveMate drónok által a vezető jobban megértheti alapvető környezetét és jobban átláthatja a szituációkat anélkül, hogy el kellene hagynia járművét.

A Hyundai mérnökei egy másik kísérletben olyan autót építettek, amely egy hagyományos limuzinból képes terepjáróvá, vagy akár kisteherautóvá alakulni attól függően, mire van éppen a tulajdonosnak szüksége.


A Hyundai "Car.Meleon" néven futó, három-az-egyben projekt segítségével szükségtelenné válna több járművet vásárolni a különböző igényekhez igazodva, amely kényelmesebbé és egyúttal olcsóbbá is tenné a tulajdonosok életét. A vállalat mérnökei egy „térformáló” koncepcióban vizsgálták meg azt, hol lehetne az autók oldalát megemelni, hogyan lehetne az üléseket elforgatni, vagy egyben kivenni ahhoz, hogy maximalizálják a belső teret.


Az IDEA fesztiválon feltűnt a „Golden Time Rescue mentőjármű is, amelynek különlegessége, hogy olyan gumikkal szerelték fel, amelynek szerkezete mindenféle terepviszony vagy időjárási körülmény mellett tökéletes tapadást biztosít.


Más autóipari találmányok és prototípusok között a Hyundai olyan járműveket is készített, amelyek kerekei elforgathatóak, így az autó alkalmassá válik a legszűkebb helyeken történő párhuzamos parkolásra is, de olyan moduláris járművekkel is kísérleteznek, amelyek részeit összekapcsolva vagy eltávolítva illeszkednek az éppen felmerülő igényekhez.

Forrás: english.yonhapnews.co.krglobalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei