Mozambikban is készülnek Hyundai modellek


Felavatták a Hyundai és egy helyi vállalkozás közös összeszerelő üzemét Mozambikban, ahol évente 4 500 új autó készülhet.

November közepén adták át a koreai Hyundai autógyár legújabb összeszerelő üzemét a mozambiki Matola városában, amely a helyi AIM hírügynökség szerint része Mozmabik kormányzata és Dél-Korea hosszú távú együttműködésének.  

A Somyoung Motors névre keresztelt gyártóüzem a Somotor of Mozambique és adél-koreai YoungSom vállalat közös cége, amelyek összesen 5,45 millió dolláros beruházással építették fel az épületet és beszerezték az összeszereléshez szükséges felszereléseket.


Az üzem névleges kapacitása alapján évente akár 4 500 autó előállítására képes, de a kezdeti időszakban összesen 5 autó készül itt naponta, jövőre 1 200, míg 2016-ban összesen 2 500 autó összeszerelését tervezik. A Somyoung Motors jelenleg a Hyundai i10, valamint az Accent 1,6-os változatát szereli össze itt.

Armando Guebuza, Mozambik elnöke az üzem felavatásakor beszédében kiemelte, jelenleg 542 ezer autó fut az ország útjain, és a 45 jelenlévő márka 95 százaléka ázsiai eredetű cég terméke.

Forrás: macauhub.com.mo

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei