Történelmet írt a Hyundai Genesis az ausztrál törésteszten


A 21 éves történelemre visszatekintő ausztrál ANCAP törésteszt laboratóriumában a Hyundai Genesis soha nem látott magas pontszámmal, a megadható 37-ből 36,88 ponttal és 5 csillagos eredménnyel szerepelt.

Az ötcsillagos eredmény az ANCAP teljes körű utas- és gyalogosbiztonsági mérések alapján adja meg. A tesztelés menetében egy 64 km/órás frontális és egy 50 km/órás oldalütközés mellett egy 29 km/órás oszlopnak ütközés és egy 32 km/órás ráfutásos ütközés is szerepel, míg a gyalogosbiztonságot egy 40 km/órás ütközés szimulálja. Ezeken kívül a biztonsági rendszerek egy minimális szintjét szintén megkövetelik.   


A Genesis remek 36,88 pontos eredménye legnagyobb részben a 16 megadhatóból 15,88 pontos frontális, illetve az oldalütközés esetén a maximális 16 pontos eredményből tevődik össze. Az oszlopteszten szintén maximális 2 pontot szerzett Genesis a ráfutásos ütközési teszten „Jó” minősítést ért el.  

A vadonatúj Genesis korábban egyetlen hátsókerék-meghajtású limuzinként elsőnek kapta meg az amerikai Közúti Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) legnagyobb elismeréseként a 2014-es Legmagasabb biztonsági Minősítés+ jelzést, amellyel piacvezetői szerepre tett szert. A Genesis ezen a teszten első hátsókerekes luxuslimuzinként szerzett „Jó” minősítést az IIHS kis átfedéses ütközési tesztjén.  


„A Genesis a Hyundai zászlóshajójaként már alapkivitelében is magas színvonalú fizikai törésvédelmet és kiváló biztonsági rendszereket kínál” – mondta Lauchlan McIntosh, az ANCAP elnöke. „Ez az egyik első olyan alkalom, amikor csaknem minden fontos biztonsági rendszer szériaként szerepel a listánkon. Fontos, hogy az automatikus vészfékrendszer szintén alapáron jár – ez az egyik olyan kiegészítő, amelyet nagyon sok hozzánk érkező új modell esetében kimarad a listáról.”   

A szerkezeti integráció és az erős anyagok használata volt a Hyundai Motor mérnökeinek kulcsfontosságú prioritása az új Genesis limuzin megalkotásának hat évvel ezelőtti megkezdésekor. Az új autó fejlett nagyszilárdságú acélt használ a karosszériaszerkezetében, amelyet úgy terveztek, hogy helytálljon a világ legtöbb töréstesztjén.    


A Genesis novemberben mutatkozik be az ausztrál piacon és olyan fejlett biztonsági berendezésekkel lesz kapható, mint az adaptív tempomat, automata vészfékrendszer, sávtartó-asszisztens, ütközésmegelőző rendszer, aktív motorházfedél, kilenc légzsák, stb.   

„Ez az ANCAP rekord magáért beszél, elárulja zászlóshajónk strukturális erősségét, biztonsági szintjét és technológiai színvonalát, amelyet alapáron biztosítunk” – mondja Charlie Kim, a Hyundai Motor Company Australia vezetője. „Minden Ausztráliában kapható Hyundai modellünk öt csillagot kapott az ANCAP töréstesztjén, kivéve a négycsillagos iLoad (H-1) és az iMax (Starex) modelljeinket, amelyek 4 csillagot érdemeltek. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Genesis is ilyen magas színvonalon teljesített.”


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei