Nem veszik az új Hyundai Sonatát


Bár talán korai lenne értékelni az új Hyundai Sonata sikerességét, az értékesítési adatok egyelőre nem olyan ígéretesek, mint azt korábban gondolták.

A vadonatúj Hyundai Sonata bemutatkozásakor hatalmas elismerést kapott az amerikai médiától, a Consumer Reports rendkívül versenyképes ajánlatnak nevezte az új modellt, ám mindenközben rengetegen elismerik, hogy az autó formaterve túlságosan unalmasra sikerült ahhoz, hogy vonzó legyen a vásárlók szemében. A Sonata bukása igen érzékenyen érintené a Hyundait, hiszen Kína után az amerikai a koreai márka második legnagyobb piaca.

Az Amerikában júniustól elérhető 2015-ös Sonata sem árban, sem megjelenésében nem volt eddig képes lépést tartani konkurenseivel, a Nissan Altimával és a Honda Accorddal. A Hyundai az amerikai bevezetését követően 41 994 darab új Sonatát értékesített, amely 13 százalékkal kevesebb, mint az előd teljesítménye volt.


„Az új Sonata minden tekintetben megelőzi a korábbi modellt, ám a vásárlókat elsősorban az autók kinézete vonzza” – mondja Scott Fink, a Hyundai legnagyobb kereskedésének, a floridai New Port Richey vezetője.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Hyundai azon döntése, mely szerint az új Sonata vonalait a dél-koreai vásárlók igényei szerint kevésbé merészre, karakteresre húzták, az amerikai piacon visszaüt. Ám a dolgok Dél-Koreában sem mennek jól, ott ugyanis 6 861 Sonata kelt el szeptemberben, ami kevesebb, mint a fele az márciusi bemutatót követő 11 904 darabos értékesítéssel büszkélkedő április hónap eladásainak.   

2014-re a Hyundai 92 500 Sonata értékesítését tervezte, amelyhez minden hónapban 17 ezer autót kellene értékesíteniük. Eddig az átlagos havi értékesítési eredmény 10 500 db körül mozgott.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei