Rekordévet zárhat a Hyundai Indiában


A Hyundai Motor indiai leányvállalata a vadonatúj i20 kisautó iránti hatalmas érdeklődésnek köszönhetően rekord éves értékesítési eredményre számíthat.

Az indiai eladási adatok alapján a Hyundai az idei év első tíz hónapjában a tavalyinál 8 százalékkal többet, 343 456 autót értékesített. Amennyiben ez a lendület az év végéig is kitart, az autógyártó idei eredménye könnyen túlszárnyalhatja a 2012-ben felállított 391 276 darabos értékesítési rekordot.


A Hyundai októberben 5,6 százalékkal több, 38 010 autót adott el Indiában, amely a Honda 18,1 százalékos növekedése után a második legnagyobb bővülés a hónapban. Eközben a piacvezető Maruti Suzuki eladásai mindössze 1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi eredményt, az összesített eladások száma pedig 5,1 százalékkal növekedett a szubkontinensen.   


A bővülésnek köszönhetően a Hyundai 17,3 százalékkal megtartotta piaci pozícióját, közvetlenül a Maruti Suzuki mögött. Iparági szakértők szerint a Hyundai bővülését elsősorban az új Elite i20 modell eladásainak köszönheti, amelyet júliusban dobtak piacra. Az Indiában készülő új modellből augusztusban 6 627, szeptemberben 8 902, míg októberben 8 895 darab kelt el.  


Az Elite i20 mellett a Grand i10, az i10 és az Accent iránti erős kereslet is segített feljebb tornászni az értékesítés darabszámait. „Az elmúlt néhány hónapban bemutatott új modelljeink teszik ki eladásaink 60 százalékát, amely jól jelzi a Hyundai modellek népszerűségét” – mondta a márka egyik képviselője.    

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei