A piaccal együtt tovább növekszik a Hyundai Magyarországon


Tavaly harmadával több új Hyundai kelt el Magyarországon, idén pedig az új i20 mellett számos újdonság segít fenntartani ezt a lendületet.

Az új i20 hazai bemutatójának kapcsán az importőr beszámolt a vállalat tavaly elért eredményeiről, illetve betekintést engedett az idei évre vonatkozó terveikbe. Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary márkaigazgatója elmondta, 2014-ben összesen 1 442 darab Hyundai márkájú autót regisztráltak Magyarországon, vagyis 33,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ezzel az eredménnyel pedig 0,2 százalékponttal 2,1 százalékra sikerült növelni a márka hazai piaci részesedését.


Magyarország legnépszerűbb Hyundai modellje egyértelműen az i30 volt, amelyből 468 darabot értékesítettek. Szokatlan módon második helyre küzdötte fel magát a most leváltott i20, a 2013-ban eladott mennyiségnél háromszor annyi, azaz 350 darabos eladás elsősorban a tavalyi foci-világbajnokság népszerűsítésére bevezetett remek ár-érték arányú GO Brasil modell sikerének volt elsősorban köszönhető. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére az ix35 hobbiterepjáró került, a népszerű crossoverből összesen 335 darabot értékesítettek a Hyundai márkakereskedői.

A Hyundai sem ül azonban megszerzett babérjain, idén is folytatódik a márka által meghirdetett „Terméklendület 2017” modelloffenzívája. A tavaly bemutatott i10 után mostantól Magyarországon is kapható a teljesen új i20 generáció, amelyből idén kereken 300 darabot kívánnak értékesíteni itthon.


Már gyártják, áprilisban pedig ide is ér a megújult, immár duplakuplungos automatával is rendelhető i30, amelynek Turbo változatát csak később kezdik forgalmazni. Még a nyár előtt befut a hazai szalonokba a ráncfelvarrott i40 limuzin és kombiváltozata, amelyhez a duplakuplungos automata mellett első alkalommal rendelhető táblafelismerő és automata csomagtérnyitó.

Az év második fele sem telik el Hyundai újdonságok nélkül, hiszen nyáron érkezik az ix20 frissített változata, az ötajtós i20 új kisméretű turbómotorja mellett pedig befut a háromajtós kupé is. Szeptemberben, a Frankfurti Autószalont követően itthon is megjelenik a vadonatúj ix35 generáció, míg novemberben a Santa Fe frissítése esedékes.


A személyautók mellett jó esély van arra, hogy a Hyundai itthon is bevezesse a márka vadonatúj H350-es teherautó-családját is. A még nem gyártott, egyelőre csak kilenc kiválasztott piacon forgalomba kerülő újdonságot a Hyundai egyik török partnere, a Karsan vállalat gyártja majd.

Összegezve, nemcsak világszerte, de Európában, azon belül Magyarországon is izgalmas év vár a Hyundai márkára.         

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei