Már a Perzsa-öbölben is kapható a Hyundai i10 család


A Hyundai már a Perzsa-öböl országaiban is bemutatta az i10 modellcsaládját, amely ötajtós és lépcsőshátúként is forgalomba kerül.

A Perzsa-öböl országai, többek között Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és Katar olajban bővelkedő nemzetekként elsősorban fényűző életstílusukról és az ehhez kapcsolódó luxusautóiról ismertek. Ennek megfelelően a Hyundai modellpalettájának felsőbb szegmense, az Azera, Genesis és Equus modellek is itt a legkelendőbbek.


A Hyundai most azonban bemutatta az Indiában gyártott Grand i10 modellcsaládját is, amely ellátmányában még jobban igazodik az itt élők életviteléhez. A felszereltség részét képezi a kulcsnélküli nyitás és indítás, a tolatóradar, a telefonkihangosító és a kormányról vezérelhető, USb csatlakozóval felszerelt rádió-CD. Érdekes viszont, hogy csak az ötajtós változatban van menetstabilizáló és járműstabilitás-menedzsment rendszer, a limuzinhoz ez a kiegészítő felárért sem kapható.         

Mindkét karosszériaváltozat rendelhető a Hyundai 1,0 literes, 65 lóerős és az 1,25 literes, 86 lóerős benzines erőforrással is, amelyekhez ötfokozatú manuális és négyfokozatú automata is választható.  


A környező országokban már tavaly április óta kapható modell az elmúlt hónapok alatt igen sikeressé vált, hiszen azóta csak Libanonban több mint 5 400 darabot értékesítettek.

„A Grand i10 rendkívül népszerű más piacokon, így biztosak vagyunk benne, hogy a takarékosabb helyi vevők figyelmét itt is felkelti az autó stílusos kinézete, praktikuma és magas felszereltségi színvonala” – mondta Tom Lee, a Hyundai Afrikai és Közel-Keleti Régió elnök-vezérigazgatója. „Új modellünk a kisautót választók számára is lehetővé teszi, hogy élvezzék a márka „Modern Prémium” márkairányzatát, amelyet eddig csak a Hyundai közép- és felsőkategóriás, valamint szabadidő-autói nyújtottak.”

Forrás: drivearabia.comtradearabia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei