Már dolgoznak a Hyundai HB20 frissítésén


Brazil lapértesülések szerint a Hyundai már készíti a kizárólag Brazíliában kapható HB20 modell frissített változatát, amelynek kínálata egy sportmodellel is bővülhet.  

A Hyundai hatalmas sikert aratott a 2012-ben bemutatott HB20 modellel Brazíliában, amely helyi üzemben készülve megalapozta a márka jelenlegi hírnevét. A Hyundai piaci részesedése a hatalmas piacon a korábbi 2 százalékról 6 százalékra emelkedett, ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, a vállalatnak hamarosan modernizálnia kell az autót, hiszen a bemutatás óta már számos konkurens jelent meg Brazíliában.   

A brazil Piracicaba városában immár az év minden napján három műszakban készül a HB20 azért, hogy lépést tartsanak a modell iránti folyamatos érdeklődéssel. A gyárban azonban már gondolnak a jövőre is. "Tudunk arról, hogy több versenytársunk a HB20 sikereire törve új vagy frissített modellt készül piacra dobni." - mondja egy gyárhoz közeli informátor. "Ezért egy lépéssel mindenki előtt kell járnunk. Tudunk arról, hogy a Volkswagen 2016-ban bemutatja az új generációs Goal modelljét."


A legújabb generációs Hyundai modellekhez hasonlóan az ötajtós kompakt, négyajtós limuzin és emelt hasmagasságú változatban is készülő HB20 új fazonját is a Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzat szerint alakítják majd át. Az új HB20 formája így várhatóan közeledik majd a Párizsi Autószalonon bemutatott új i20-éhoz, emellett viszont ugyanúgy találkozhatunk majd a HB20 R-Spec koncepció egyes részletmegoldásaival is.  

"A koncepció olyan elemeket is tartalmaz, amelyeket az új HB20 modellnél fogunk alkalmazni" - ismerte el még a Sao Paulói Autószalon idején az autót tervező Casey Hyun, aki annak az ötéves fejlesztőmunkának a részese volt,, amely a Hyundai HB20 modelljét páratlan sikerre vezetett Brazíliában. A szalonon Hyun azért volt jelen, hogy figyelje a látogatók reakcióit és a fiatal brazil formatervezőknek azt is elárulta, az R-Spec formavilágában megtalálhatóak azok az elemek, amelyek a következő két év Hyundai modelljeit jellemzik majd.  


A HB20X crossover sikereit követve a Hyundai Brazil a jövőben akár szériában is elkészíthetik a modell sportváltozatát, hogy ezzel még több fiatal vásárlót szerezzen a márkának. Ennek előfutáraként mutathatták be a HB20 R-Spec tanulmányt, ám a crossoverhez hasonlóan az új sportmodell valószínűleg csak látványelemeiben emelkedik ki a kínálatból, motorválasztékát – és ezzel elérhető árait – változatlanul megőrzi. A frissített HB20 még az év vége előtt bemutatkozhat Brazíliában.

Forrás: indianautosblog.comcaranddriverbrasil.uol.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei