Márciustól gyártják a Hyundai teherautóit


Márciusban indul a Hyundai vadonatúj H350 modelljének összeszerelése, amelyet a törökországi Karsan vállalat üzemében gyártanak majd.

A Hyundai még tavaly ősszel, a Hannoveri Haszonjármű-kiállításon mutatta be vadonatúj kishaszon-járműcsaládját. A kifejezetten az európai autópiacra tervezett új modellel egyértelműen új vásárlóközönséget céloz meg a vállalat, bővítve ezzel haszonjármű-kínálatát.

A Hyundai most bejelentette, a rövid és hosszabb tengelytávval, valamint többféle felépítménnyel is rendelkező H350 gyártása márciusban kezdődik meg a törökországi Karsan Otomotiv vállalat üzemében. A két vállalat között megkötött hosszú távú termelési megállapodás értelmében a Karsan az elkövetkező hét évben 200 ezer H350 kisbuszt és kisteherautót gyárt évente.  


A Hyundai modern vonalvezetésű formatervével rendelkező új haszonjármű kétféle teljesítményszinttel rendelkező, 150 és 170 lóerős 2,5 literes CRDi motorokkal készül majd, felszereltsége pedig olyan modern kiegészítőket tartalmaz, mint a biztonságot szolgáló vészfékasszisztens, a borulásgátló rendszer, vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. Az utasok kényelmét ezenfelül elektromos ablakemelők, hűtött kesztyűtartó, kulcsnélküli rendszer, esőérzékelős ablaktörlők, automata fényszórók, tempomat és akár navigáció is szolgálhatják.

A Hyundai szerint Törökországban készülő új kisteherautó-családjuk májusban jelenhet meg az európai kínálatban.


Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei