Ötcsillagosra tört a Hyundai ix25 Kínában


A C-NCAP legutóbb a Hyundai új kisterepjáróját, az ix25 törésbiztonságát vizsgálta meg, amelynek eredményeként az autó a maximális, 5 csillagos eredményt érte el.

A maximális eredmény annál is inkább dicséretes, mivel a Hyundai egy alapfelszereltségű modellt küldött a tesztre, amelyben sem oldal-, sem függönylégzsákok nem voltak. A vizsgálat során négy töréstesztet hajtottak végre: 100 százalékos és 40 százalékos frontális ütközés, oldalütközés és ostorcsapás.   


Az 50 kilométer/órával végrehajtott 100 százalékos frontális ütközés során a Hyundai ix25 a lehetséges 18 pontból 15,89-et kapott, az oldalütközés vizsgálatakor – ahol egy 50 km/h körül mozgó kemény tárgy ütközik az autó oldalához – maximális, 18 pontos eredményt ért el az autó. A 40 százalékos átfedéssel, 64 km/h sebességgel elvégzett frontális ütközésnél a maximális 18-ból 14,11 pontra értékelték az ix25 biztonságát. A 16 km/h sebességgel végrehajtott ostorcsapás-hatás vizsgálatakor szintén a maximális 18 pontot érdemelte ki az autó.



A Hyundai ix25 tavaly ősszel jelent meg a márka kínálatában, amelynek bemutatásakor az autógyártó határozottan állította, az autót kifejezetten a kínai vásárlók igényei alapján fejlesztették ki és azt kizárólag Kínában kívánják forgalmazni. Egyes hírek szerint azonban már készül a kisterepjáró Indiának szánt, még idén bemutatkozó változata, amely mellett más fejlődő piacokon is be kívánják vezetni az autót.


Forrás: motoroids.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei