Hibrid készül a Hyundai Elantrából is


Nemsokára bemutatkozik a Hyundai legnépszerűbb Elantra modelljének új generációja, amely hagyományos hajtásláncai mellett hibridként is kapható lesz.

A Hyundai idén tartja az Elantra hatodik nemzedékének premierjét, az AD gyári kódnéven fejlesztett modell tesztpéldányai már a végső országúti próbákon vesznek részt. Az autót eredetileg 2015 második felében tervezték bemutatni, ám az egyre kedvezőtlenebb hazai piaci helyzet miatt a vállalat előrébb hozta az autó premierjét, így egyes hírek szerint már áprilisban megismerhetjük az új Elantrát.  


A Hyundai legfrissebb modelljeinek sikerei nyomán az új Elantra is a Genesis és a Sonata formanyelvének megfelelő külalakkal rendelkezik majd. A Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzat jegyében nagy hangsúlyt kap a széles krómlécekkel ellátott hatszögletű hűtőmaszk, az autó teljes megjelenése azonban nagyon közel áll majd a jelenlegi generációnál megszokott sportossághoz.  


Az új modell a továbbfejlesztett közvetlen befecskendezéses GDi benzines és CRDi dízelmotorok mellett turbós GDi (talán az 1,6-os) erőforrással is választható lesz, ám a legnagyobb újdonság, hogy most először fejlesztenek hibridváltozatot is az Elantrához. Erről egyelőre semmilyen további információ nem áll rendelkezésre, ahogy az a hír sincs megerősítve, amely szerint az Elantrából készülhet a Hyundai első, tisztán elektromos autója.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei