Kínában is tesztelik az új Hyundai terepjárót


Miután a világ számos pontján fényképezték már le az álcázott tesztpéldányokat, most Kínában is feltűnt egy új Tucson prototípus.

A kínai Auto Home magazin képein elölről és oldalról látható az új Tucson, amelyet a Beijing-Hyundai helyi üzemeiben is készítenek a helyi piac számára. Az új modell megkapja a vállalat Folyékony Szobrászat 2.0 néven emlegetett formatervezési stílusát, amely a korábbinál jóval szigorúbb, szögletesebb vonalvezetéssel rendelkezik majd. Ezeken túlmenően akármennyire is azt sugallták, hogy a Santa Fe Storm Edge formái kizárólag arra a modellre készültek, a már tavaly elkészült ix25 után az új Tucson is nagyon hasonló formákat visel majd.   


A korábban bemutatott modellekhez hasonlóan az új Tucsonban is jelentősen növelik a nagyszilárdságú szerkezeti elemek arányát. A Tucson következő generációja Kínában is megkapja a Hyundai 1,6 literes turbómotorját, de várhatóan megtartják a 2,0 és 2,4 literes benzinmotorokat is a világpiac számára.


A Párizsi Autószalonon még csak tanulmányként kiállított vadonatúj erőátviteli rendszer az elmúlt néhány hétben villámgyorsan elterjedt a Hyundai palettáján, hiszen mostantól az Accent mellett az i30, az i40 és a Veloster is kapható a 7DCT váltóval. Mint az a héten megtartott európai bemutatón bebizonyosodott, az új Tucson esetében a korábbi hatfokozatú automata megtartása mellett rendelhető lesz a jóval korszerűbb, gyorsabb és takarékosabb egység is.  


A Hyundai várhatóan márciusban mutatja be az új Tucson modellt Dél-Koreában és még az első félév vége előtt megkezdődhet az autó csehországi összeszerelése is. A nagyközönség pedig március első napjaiban nyitó Genfi Autókiállításon láthatja majd először élőben az új hobbiterepjárót. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei