Újabb üzemanyagcellás konzorciumhoz csatlakozott a Hyundai


Az Európai Városi Hidrogén Közlekedés (Hydrogen Transport in European Cities - HyTEC) konzorcium a norvégiai Oslóban bejelentette, a projekthez immár a Hyundai Motor Europe is csatlakozott.

A Hyundai Motor a megállapodás értelmében a vállalat üzemanyagcellás személyautójából – a Hyundai ix35 Fuel Cell modellből – nyolc példányt szállít le Osló számára, ahol a város meglévő hidrogén üzemanyagtöltő-állomásain tankolják majd azokat. A járművek kiegészítik a konzorcium koppenhágai és londoni tevékenységét, ahol a töltőállomások és a személyautó/taxiflották számára néhány járművet már átadtak azért, hogy ezzel demonstrálják a hidrogéntechnológia életképességét. A konzorciumot az Air Product vállalat irányítja


A részben az Európai Bizottság Üzemanyagcellás Hidrogén Közös Vállalkozás által létrehozott projekten belül a konzorcium folyamatosan gyűjti ezen flottafelhasználók és töltőállomások üzemeltetési tapasztalatait. Ezeket a begyűjtött adatokat azután olyan más európai városok számára szolgáltatják majd, amelyek a jövőben érdeklődnek ezen technológiák iránt.  

„Nagyon örülünk annak, hogy ebben a projektben a Hyundai Motor Europe vállalatot is köszönthetjük, amelynek során láthatjuk, ahogyan Osló is részesül a konzorcium üzemanyagcellás infrastruktúra és üzemeltetés terén megszerzett tapasztalataiból” – mondta Diana Raine, a HyTEC projekt koordinátora és az Air Products Hidrogénenergia-rendszerének európai üzleti igazgatója. „Reményeink szerint bebizonyíthatjuk, hogy a hidrogén nem a jövő, hanem már a jelen üzemanyaga, amely csökkentheti a veszélyes károsanyag-kibocsátást és javíthatja városaink levegőjének minőségét.”


„A Hyundai az első olyan autómárka, amely szériában gyártja a hidrogénnel üzemelő autóit és globálisan forgalmazza is azokat, köztük 11 európai piacon” – tette hozzá Frank Meijer, a Hyundai Motor Europe üzemanyagcellás modellekért és infrastruktúráért felelős vezetője. „Iparági vezetőként fontos, hogy támogassuk a HyTEC és hasonló projekteket, amelyek Európa kúthálózatának erősítésén és a károsanyag-kibocsátás nélküli, hidrogénnel üzemelő közlekedés európai fejlesztésén dolgoznak.”

Forrás: gasworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei