Neuville már nagyon várja az új Hyundai WRC autót


A Hyundai Motorsport idén már második szezonját kezdi, a belga Thierry Neuville pedig bízik abban, idén is számos emlékezetes pillanatot élhet át csapatával.

Thierry Neuville 2013 novembere óta a Hyundai Motorsport vezető pilótája, akivel a 2014-es szezonban számos dobogós helyezés mellett a Német-ralin győzedelmeskedni is tudtak. Az idei nyitófutamon, Monte-Carlóban ötödikként végzett pilóta idén még több győzelemre számít. 

Miért akartál WRC versenyző lenni?

Ez benne volt a családban. Apukám mindig magával vitt a nemzeti rali futamaira, így én is a raliautók és a sebesség rajongója lettem. Ahogyan a suliban a barátaim is.  

Mi a legfontosabb a raliversenyzés közben?

Sok koncentráció – ez a legfontosabb. Sokféle felületen és sokféle körülmény között vagy, ahol minden kanyarban változhatnak a dolgok. Ha nem koncentrálsz és nem figyelsz az információkra, hibázhatsz. És persze a fizikai tréning is fontos, hogy végig tudj koncentrálni. Jól fel kell készülni, sok kitartásra van szükség, így annyit és olyan gyakran készülünk, amilyen gyakran csak lehet. 


Milyen terepet kedvelsz leginkább?

Elsősorban az aszfaltot szeretem, mivel a belga utakon nőttem fel, ahol elég gyors tudok lenni. Mostanra viszont egyre jobban megismerem a többi terepet is, és egyre jobban élvezem ezeket is.

Melyik verseny volt a kedvenced 2014-ben és miért?

Egyértelműen a Német-rali, ahol megszereztük első győzelmünket és az első évben valami remek dolgot tettünk le az asztalra – új gyártói csapatként tudtunk nyerni. Nagyon büszke voltam erre és arra, hogy lépést tudtunk tartani a leggyorsabb csapatokkal is.

Melyik volt a legnehezebb verseny tavaly és miért?

A legnehezebb a Finn-rali volt – nagyon sok mindent kellett egyszerre kezelni. Nehéz volt, nem találtuk a lendületet és miután hibáztunk, kénytelenek voltunk kiállni a versenyből.


Mi jelenti a legnagyobb kihívást idén?

A szezon az első pillanattól az utolsóig egyetlen nagy kihívás. Az elvárásaink idén nagyobbak, mint tavaly és több pontot akarunk gyűjteni a bajnokságban is. Az év vége felé nagyobb lendületre számítunk, mert megérkezik az új autó.
  
Mit vársz a leginkább ebben a szezonban?

Nagyon várom már az új autót. Az elvárásaink nagyobbak és tudjuk, ha megérkezik az új modell, versenyre tudunk kelni a többi autóval. Nagyon várom már ezt a pillanatot és azt, hogy még több győzelmet ünnepelhessünk.

Szerinted idén ki nyeri a bajnokságot?

Nehéz megmondani. Sébastien Ogier most jó formában van, ahogyan Jari-Matti Latvala is – nagyon érdekes küzdelem lesz. Nem tudható, ki fog győzni, mert sokaknak megvan az esélye rá.

Forrás: timesofoman.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei