Hétüléses és sportváltozat is készülhet a Hyundai Tucsonból


A vadonatúj Hyundai Tucsont ugyan még csak most mutatták be, a márka azonban máris arra készül, hogy szélesítse a modellválasztékot, akár egy sportváltozattal is.

A vadonatúj Hyundai Tucson a sikeres ix35 modellt váltja le, amikor az év második felében piacra kerül. Az új modell megőrizte elődje ötszemélyes kialakítását, valamint szinte ugyanazokkal a motorokkal is kerül majd forgalomba, mint elődje. Ahogyan illik, a Tucson elsőkerekes és összkerékhajtású kivitelben is elérhető lesz.  


A szinte változatlan motorpaletta érdekes színfoltja az 1,6 literes GDI benzines egység, amelynek turbómotoros változata váltja a korábbi 2,0 literes erőforrást, a korábbi 166 lóerő helyett 176 lóerős teljesítménnyel. Ráadásul ehhez az új motorhoz egyedüliként kérhető a Hyundai vadonatúj fejlesztésű 7DCT duplakuplungos automataváltója.


Az új T-GDI motor pedig remek alapot biztosíthat egy erősebb változathoz, amely stabilabb futóművel és agresszívabb megjelenésével a márka teljesítményorientált „N” szériájának első hobbiterepjárója lehetne. „Már megnéztünk egy lehetséges hétüléses verziót is, de egy nagy teljesítményű ’N’ szériás változat terveit sem vetettük el” – mondta Nicola Danza, a modell tervezője.


„A Tucson globális szerepében nagy valószínűséggel ez a lépés következik” – tette hozzá, utalva arra, hogy a lehetséges sportverzió akár 200 lóerő feletti teljesítményre is képes lehetne. „Ez a teljesítményszint nagyjából megfelelne egy ilyen jellegű autónak” – mondta Danza.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei