Lebukott a terepesített Hyundai i20


Indiában elkészítették az új Hyundai i20 emelt hasmagasságú változatát, a márciusban bemutatkozó újdonságot most először sikerült leplezetlenül lefotózni.

A Twitteren bukkantak fel először azok a felvételek, amelyek minden álcázás nélkül mutatják meg a Hyundai i20 emelt hasmagasságú, terepesített változatát. A legfrissebb kémfotókon látható újdonság felirataiból pedig az is kitűnik, a korábban i20 Cross néven Indiába érkezett prototípus szériaváltozata „Active” utónévvel kerül majd forgalomba a szubkontinensen.


Az Indiában is népszerű álterepjárók közé érkező Elite i20 Active a Toyota Etios Cross és a Volkswagen Polo Cross riválisaként lép színre, így a formai, technikai változtatásokat is ezen konkurensekhez igazították.   

Az autó elsődlegesen magasabbra helyezett felfüggesztéseiről és tetőtartó oszlopairól ismerhető fel azonnal, de emellett számtalan apróbb külső változtatást is végrehajtottak a tervezők az eredeti i20 karosszériáján, amely elsőként kapott barna külső fényezést.


Elöl újak a projektoros fényszórók, amelyekben (az európai kivitelektől átvett) LED nappali menetfények kaptak helyet, alattuk pedig nagyobb ködlámpákat és védőlemezt kapott az Active kivitel. A lefotózott dízelváltozat küszöbeit oldalt is műanyag elemek védik, hátra pedig új formájú, nagyobb fényvisszaverőkkel és védőlemezzel ellátott hátsó lökhárító került, de változtattak a tetőspoiler kialakításán is. A különleges hatás kedvéért az Active változathoz a tervezők egyedi mintázatú könnyűfém keréktárcsákat is illesztettek, az ezüstszínű tanksapkafedél pedig teljessé teszi az autó díszítését.   


Az új modell álcázott tesztpéldányai már hónapok óta járják India nem éppen kiváló minőségű útjait, amely arra enged következtetni, hogy a formai megoldások mellett komolyabb műszaki átalakításokat is végeznek az autón, a korábbi kémfotókon letakart belső tér alapján pedig sejthető, hogy a műszerfalon is történhettek kisebb módosítások.   


Az új Hyundai Elite i20 Active változat ugyanazzal a motorkínálattal rendelkezik majd, mint a tavaly bemutatott indiai modell. Az alapváltozat 1,2 literes, 83 lóerővel és 115 Nm nyomatékkal rendelkezik, míg az 1,4-es dízel 90 lóereje mellett 220 Nm nyomatékot termelhet.


Az autót a jövő hónapban, március 9-én mutatja be a Hyundai, amelyet nemcsak hazai piacra, de exportra is termelnek majd a márka indiai üzemében.   

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei