Genfben tartja világpremierjét a Hyundai terepjárója


Régi nevét kapja vissza a Hyundai kisebbik hobbiterepjárója, amikor éppen egy hónap múlva Genfben lerántják róla a leplet.

A Hyundai Motor közzétette azokat az első vázlatokat, amelyek a hamarosan érkező, vadonatúj kompakt szabadidő-jármű formavilágát vetítik előre. Annak ellenére, hogy jelenleg Európában (és más piacokon is) ix35 néven forgalmazzák a márka kisebbik szabadidő-autóját, a genfi premierrel a Hyundai visszatér a Tucson névhez, amely a modell kiemelt jelentőségét hangsúlyozza.     


„Vadonatúj, kompakt szabadidő-autónk világszerte hatalmas előrelépést képvisel a Hyundai márka számára” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és vezető formatervezője a vadonatúj Tucson kapcsán „Az új Tucson merész és sportos kiállású, magabiztos és büszke személyiségű modell lesz. Formatervét lendületes felületkialakítás, merész arányok, éles törésvonalak, és ami a legfontosabb, a márkára jellemző, hatszögletű hűtőmaszk határozza meg.”

A szabadidő-autó erőteljes, sportos megjelenését a modell meredek állású sziluettje és kecses karaktervonala is hangsúlyozza. Elöl a Hyundai Motor elmaradhatatlan krómozott, hatszögletű hűtőmaszkja található, a fényszórókkal érintkező hűtőmaszk pedig erőteljes megjelenést kölcsönöz az autónak.


A Hyundai Motor a 2000-es évek elején bevezetett, első generációs Santa Fe óta több mint egymillió darab szabadidőjárművet értékesített Európában, ezzel a szegmens jelentős, hiteles szereplőjévé vált.

A vadonatúj modell világpremierjére 2015. március 3-án, a 2015-ös Genfi Autószalonon kerül sor. 


Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei