Ausztráliába is megérkezett az új Hyundai Sonata


Visszatért a Sonata márkanév Ausztráliába, az i45-ként forgalmazott elődmodell után immár turbómotorral is rendelhető a Hyundai újdonsága.

A Hyundai vadonatúj Sonata modellje a nagyobb Genesis stílusát, kifinomultságát és technológiáját hordozva érkezett meg Ausztráliába. A hetedik generációs modell újra a Hyundai egyik legrégibb típusnevét kapta, miután a korábbi változatok i45 néven futottak Ausztrália útjain.  


A kontinensen szintén nemrég óta kapható Genesishez hasonlóan a vadonatúj Sonata is a Folyékony Szobrászat legfrissebb evolúciójának vonalvezetését viseli magán, amelynek eredményeként az autó sportkocsikra jellemzően kiváló aerodinamikával (Cd: 0,27) rendelkezik. Az új Sonata belül tágas teret kínál az utasoknak és a csomagoknak egyaránt, felszereltsége pedig új mérceként szolgál kategóriájában.

A három felszereltségben elérhető új Sonata kétféle benzinmotorral kapható. Az Active alapváltozatot egy 185 lóerős 2,4 literes szívómotor hajtja, míg az Elite és Premium kivitelek mozgatásáról egy 2,0 literes, 241 lóerős négyhengeres turbómotor gondoskodik. Mindkettőhöz alapáron jár a Hyundai hatfokozatú automata sebességváltó rendszere.  


A Hyundai Motor Company Australia teljes körű lokalizációs programjának részeként az új Sonata addig is lenyűgöző dinamikáját az ausztrál útviszonyokhoz és körülményekhez igazították, amelynek részeként a Hyundai helyi felfüggesztés-fejlesztő csapata is jelentős módosításokat hajtott végre az autó beállításain.  

Jelentősen átalakított rugókkal és lengéscsillapítókkal a Sonata új első és erősen átalakított hátsó multilink felfüggesztését a 32 bites, kettős üzemű elektromos szervokormánnyal integrálták azért, hogy fokozzák ezzel az autó stabilitását és vezethetőségét. Ehhez járul hozzá az új modell nagyszilárdságú acélokkal megerősített könnyebb, ám mégis robusztusabb szerkezete is. Változtattak a légbeömlőkön, a szoftvereken, és a szenzorok értékein is, hogy az autó jobban megfeleljen az ausztrál körülményeknek. 


A helyi piacon leginkább a Mazda6 ellenfeleként számon tartott Hyundai Sonata 2,4 Active 29 990 dolláros (kb. 6,4 mFt) alapáron vásárolható meg Ausztráliában, ahol már alapáron jár a nappali menetfény, az automata világítás, a manuális klíma, a tolatókamera, az alufelni, a telefonkihangosító, a hat légzsák, a tempomat és egyebek. Feljebb lépkedve elérhetővé válnak olyan tételek, mint a kulcsnélküli indítás, a 8 colos érintőképernyős navigáció, a kétzónás klíma, a panorámatető, a szellőztetett ülések, stb.



Forrás: hyundai.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei