Formatervezési díjat kapott az új Hyundai i20


A nagy presztízsű iF Design Awards zsűrije idén a „Termék” osztály „Gépjármű / Jármű / Kerékpár” kategóriájában a 2015-ös iF formatervezési díjat a Hyundai i20 modellnek ítélte oda.

A díj a Hyundai Motor modellkínálat legújabb tagjának a kifinomult formatervét ismeri el. Az új generációs i20 egyedi megjelenését a vállalat Folyékony Szobrászat formai filozófiájának legújabb értelmezése ihlette; jellegzetességei a letisztult, elegáns vonalvezetés, valamint a járművet egyértelműen Hyundai-ként azonosító, markáns, hatszögletű hűtőmaszk.


A Hyundai Motor rüsselsheimi formatervezési központjában dolgozó dizájner csapat kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy kiegyensúlyozott arányokat hozzanak létre. Az orrész kialakítása az elnyújtott motorházfedéllel együtt erőteljes kiállást ad az autónak, míg a fényes fekete C-oszlop különleges, lebegő tető hatását kelti. Az utastérben a vezetőközpontú kialakítás mellett bőségesen alkalmazott, puha tapintású anyagokkal, visszafogott zongoralakk betétekkel és krómdíszítésekkel találkozunk; mindez modern és kifinomult belső környezetet eredményez.

„Megtiszteltetés, hogy a Hyundai ismét nemzetközi elismerésben részesült az iF Design Awards keretében, miután az új generációs i20 előtt tavaly a vadonatúj Genesis nyerte el ezt a nagy jelentőségű díjat” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és vezető formatervezője. „A formaterv meghatározó szerepet játszik márkánk arculatának kialakításában, és az egyik legfontosabb vásárlást motiváló tényező a Hyundai gépkocsik értékesítésében, így különösen örülünk annak, hogy a formatervezés nagyra becsült szakértői ilyen nagy presztízsű elismerésben részesítették munkánkat.”


Az iF Design Awards több mint hat évtizede számít a kiváló formatervezés nemzetközileg elismert mércéjének. Az iF International Forum Design GmbH által szervezett díj a legkülönfélébb iparágakban és kategóriákban ismeri el a legkiválóbb formai megoldásokat. A zsűri szigorú elbírálást követően adományozta az i20-nak a nagy becsben tartott díjat, amelyet rendkívül népes, 53 ország csaknem ötezer pályázóját tömörítő mezőnyben érdemelt ki a típus.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei