Kétmillió Hyundai i10 világszerte


A Hyundai Motor bejelentette, hogy hét évvel a típus bemutatását követően a Hyundai i10 kisautó értékesítése átlépte a kétmilliós határt.

Dél-Korea vezető autógyártója, a Hyundai Motor bejelentette, hogy a vállalat első, kizárólag külföldi piacokon értékesített i10 kisautójának összesített eladásai az elmúlt év végével átlépték a kétmilliós darabszámot. Az autógyártó szerint ez az első olyan alkalom, amikor a vállalat egyik Koreában nem és nem is forgalmazott modellje elérte ezt a mérföldkövet.


Az ötajtós városi kisautó először az indiai autópiacra fókuszálva jelent meg 2007-ben és közel 1,89 millió darab kelt el a modellből az elmúlt hét év során. A Hyundai törökországi üzeme tavaly kezdte el gyártani az i10 modernizált változatát, amelyből azóta 119 631 darabot értékesítettek Európában is.  
A Kia leányvállalatával közösen a Hyundai csoport jelenleg több mint egy tucat olyan modellel rendelkezik, amelyet Dél-Koreán kívül, helyben gyártanak és bizonyos régiókban kerülnek értékesítésre.  


A máshol Elantra, Kínában Yuedong néven kapható kompakt modell az értékesítési darabszámokat tekintve a második helyen áll a listán, hiszen ebből az autóból az elmúlt év végéig mintegy 1,28 millió darab kelt el. A harmadik helyen a Kia cee’d kompakt ötajtós áll, miután a 2006 óta gyártott autóból az elmúlt nyolc évben összesen 968 848 darabot adtak el Európában.


Az ötödik legnagyobb autógyártóként a Hyundai csoport tavaly összesen 8 millió autót értékesített világszerte, amelynek 28 százaléka, azaz mintegy 2,25 millió darab különböző helyi piacokra gyártott regionális modellek voltak.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei