Téli teszten az új Hyundai Equus


Jövőre teljesen megújul a Hyundai legnagyobb luxusautója, amelynek hidegtűrő képességeit a márka skandináv tesztközpontjában tesztelik.

A Hyundai svédországi tesztközpontja közelében, egy befagyott tavon kialakított tesztpályán, valamint az odatartó konvojban sikerült lefotózni a Hyundai vadonatúj Equus modelljét. A vastag álcázást viselő prototípus teljesen új formavilágot kap a modellváltással. A hosszú orrészt elölről jól megkülönböztethetővé teszi a Hyundai hatszögletű hűtőmaszkja, amelynek oldalán jellegzetes fényszórók kaptak helyet.


Oldalnézetből feltűnik az ajtókra szerelt visszapillantó tükrök, az oldalnézet pedig inkább a legújabb Chrysler 300 modellére hasonlít. Hátul hatalmas lámpatesteket találunk, alattuk pedig kettős kipufogórendszert helyeztek el a mérnökök.


Egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre a modell műszaki megoldásairól. Várhatóan egy 5,0 V8-as erőforrás fogja mozgatni az új Equust, amely legalább 420 lóerős lesz, forgatónyomatéka pedig bőven 500 Nm felett lehet majd.


Az autóhoz kezdetben egy nyolcfokozatú automata váltó lesz rendelhető, de később akár tíz fokozatú erőátviteli rendszer bevezetése sem kizárt. Az pedig szinte biztosra vehető, hogy a hátsókerék-meghajtás mellett vagy helyett a Genesisnél is bevezetett HTRAC összkerékhajtási rendszer is elérhető lesz.


A Hyundai egyelőre semmit sem közölt még az autóval kapcsolatban, de egyes hírek szerint a márka az Equus előfutáraként egy tanulmányautó kiállítására készül az áprilisi New Yorki Autószalonon.

Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei