Szemüveg helyett más alkalmazásokban hisz a Hyundai


Egy évvel azután, hogy a Hyundai bejelentette a Google szemüveggel is vezérelhető Blue Link alkalmazást, a vállalat véglegesen lemondott erről.

2014 elején még arról szóltak a hírek, hogy a Hyundai vadonatúj 2015-ös Genesis modelljéhez elérhetővé teszi a Google szemüvegével is kompatibilis Blue Link alkalmazását. A Hyundai Genesis azonban úgy mutatkozott be, hogy szó sem esett erről a különleges kiegészítőről.

A vállalat az idei szórakoztatóelektronikai kiállításra már el sem hozta ezt a terméket, helyette inkább más, Androidra épülő viselhető technológiát helyezte előtérbe, amelyek hamarosan számos modellhez lesznek elérhetőek. Ezzel egy időben hivatalosan is bejelentették, hogy nem foglalkoznak többet a Google szemüvegével.      


„Nem vezettük be az alkalmazást, mivel nagyon csekély volt az érdeklődés a Google szemüveg iránt” – mondta a Hyundai szóvivője. „A Blue Link Google szemüvegéből tanulva fejlesztettük ki a Blue Link okosórás alkalmazását, amelyet hamarosan be is vezetünk” – tette hozzá.

Vagyis a Hyundai azért nem vezette be ezt a szolgáltatást, mert nem volt rá igény. Ez érthető is, hiszen a Google hivatalosan még nem forgalmazza a szemüvegét, viszont az Android okosórák iránt hatalmas kereslet mutatkozik, amelyből ráadásul már nagy választék is kapható, áruk pedig elérhetővé is teszi őket.


Az órákon futó alkalmazások széles köre pedig lehetővé tette a Hyundai számára a Blue Link alkalmazás kibővítését, így a viselhető eszközök tulajdonosai hamarosan óráik segítségével akár hangutasítással is vezérelhetik saját autójuk egyes funkcióit.

Forrás: 9to5google.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei